Published On: mar, Dec 4th, 2012

Doi braileni au luat premii la un concurs de caricatura din Urziceni

Share This
Tags

* In perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a avut loc in urziceni “Revelionul caricaturstilor”, editia a xvii-a si concursul international de caricatura *

Sectiunea epigrama a avut ca tema “zodiile in 4 versuri”. La aceasta sectiune au participat 27 epigramisti din 17 localitati. Sectiunea caricatura s-a bucurat de un numar impresionant de lucrari si participanti attt din Romtnia ctt si din afara tarii. Au fost expuse pe simeze 612 lucrari de la 158 de participanti provenind din 44 tari.

Premiul intti si trofeul festivalului a fost obtinute cu mtndrie de caricaturistul brailean Costel Patrascan. Un alt brailean, Dumitru Stefanescu Stef a obtinut premiul special “Gheorghe Ghinea Uriasu”.

Pe timpul festivalului s-au lansat carti umoristice cu Cornel Udrea,expozitie de motociclete in miniatura a colectionarului Daniel Prigoana, vernisaje si expozitii de caricatura, momente vesele cu Jan Paler, Grupul “Biss”, Ananie Gagniuc, muzica cu cvartetul “Passione” cu Alexandru Jula,Octavian Mandruta din Chisinau si trupa Kasandra –“SF.Ecaterina”.

Concursul de caricatura a avut tema “sens unic” si o tema la alegere. Sarbatoarea umorului, asa cum a fost numita de edilul localitatii Urziceni, unde s-a desfasurat concursul, a devenit deja o traditie, un eveniment la care primeste participanti dintr-un numar mare de tari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-