Published On: lun, Dec 3rd, 2012

Biserica atrage atentia asupra calendarelor false

Share This
Tags

* Patriarhia Romana sustine ca au aparut calendare religioase false pentru anul 2013 *

Credinciosii sunt avertizati ca in calendarele religioase cumparate din piete, magazine sau reviste, unele sarbatori importante sunt omise. Avertismentul a fost lansat chiar de Patriarhia Romana si a dat exemple de publicatii care contin calendare false.

Concret in astfel de calendare sunt incluse sarbatori care nu sunt legale.  Reprezentantii Bisericii recomanda ca aceste calendare religioase sa fie cumparate doar de la magazinele bisericilor si manastirilor, acestea fiind singurele care vand aclendare religioase oficiciale.

Comertul cu aceste calendare neoficiale afecteaza veniturile bisericii. Patriarhia a a cerut institutiilor autorizate sa faca un control in acest sens iar cei prinsi sa fie sanctionati. Un exemplu de greseala prezent in calendarele neoficiale prezentat de reprezentantii Patriarhiei este faptul ca intre Craciun si Boboteaza, miercuri si vineri este dezlegare totala dar calendarele din diverse publicatii sau magazine au trecut dezlegare doar la peste. O alta greseala majora este faptul ca sunt trecuti sfinti care nu exista si sunt omise numeroase sarbatori. Garda Financiara, Inspectoratul General al Politiei si Protectia Consumatorului trebuie sa ia masurile de rigoare si sa elimine de la comercializare calendarele false conform declaratiilor facute de reprezentantii Patriarhiei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-