Published On: joi, Dec 27th, 2012

Beneficii pentru elevii ramasi pe plaiuri natale

Share This
Tags

* Elevii ai caror parinti muncesc in strainatate vor putea comunica mai usor cu acestia prin aplicatia virtuala Skype *

Aplicatia va putea fi accesata in bibliotecile publice, in baza unui parteneriat semnat de Ministerul Educatiei si o organizatie a romancelor din Italia.

Potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, secretarul stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca, a semnat un acord de parteneriat pe doi ani privind implementarea proiectului “Te iubeste mama”, care apartine LaAssociazione delle Donne Romene in Italia.

Reprezentantii ministerului spun ca acest proiect are scopul de a-i ajuta pe elevii romani sa ia legatura cu parintii lor aflati la munca peste hotare. Concret, fiecare dintre copii va putea sa acceseze aplicatia virtuala Skype, disponibila in bibliotecile publice, pentru a putea comunica audio si video cu cei dragi, precizeaza sursa citata.

In iunie 2012, peste 84.000 de copii aveau unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate, peste 3.500 dintre ei fiind in sistemul de protectie speciala, a precizat Directia pentru protectia copilului din Ministerul Muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-