Published On: vin, Dec 7th, 2012

Azi este ultima zi a Campaniei de responsabilizare „Tu decizi! Voteaza legal!”

Share This
Tags

* Oamenii legii au continuat campania impotriva votului ilegal * Cetatenii cu care au intrat in contact au primit informatii in legatura cu sesizarea acordarii de mici atentii pentru obtinerea voturilor *

In cursul zilei de joi, 6 decembrie, componentii Centrului Judetean de Comunicare Braila, împreuna cu politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, de la Biroul de Ordine Publica si jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” (ISU) Braila s-au întalnit cu cetatenii din cea mai mare piata agroalimentara din municipiu, continuand activitatile de informare si constientizare, în cadrul Campaniei de responsabilizare „Tu decizi! Voteaza legal!”. In acest sens, au fost diseminate aproximativ 1.500 de materiale informativ-preventive.

Cetatenii au fost sfatuiti sa nu primeasca daruri sau bani pentru a vota anumiti candidati si sa semnaleze de îndata orice tentativa în acest sens la numarul unic de urgenta 112.

Actiunile de informare organizate de structurile Ministerului Administratiei si Internelor vor continua în judetul Braila pana astazi, fiind ultima zi in care se desfasoara campania electorala.

“Potrivit Legii nr. 35/2008, dreptul de vot se exercita de cetatenii romani, care au împlinit 18 ani sau împlinesc aceasta varsta în data de 9 decembrie, pe baza actului de identitate. Prin act de identitate se întelege: în cazul cetatenilor romani care au domiciliul în tara – cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate; în cazul cetatenilor romani care au domiciliul în strainatate – pasaportul simplu cu mentiunea privind stabilirea domiciliului în strainatate; în cazul cetatenilor romani care au resedinsa în strainatate – pasaportul simplu sau, daca se gasesc pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, si cartea de identitate, însotite de orice alt document emis de autoritatile straine care dovedeste resedinta în strainatate”, se arata in comunicatul transmis de Biroul de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila.

* Discutii pe marginea actiunii de responsabilizare *

Politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si de la Biroul Proximitate au continuat si ei activitatile de informare si constientizare a cetatenilor din municipiu, in cadrul acestei campanii.

Oamenii legii s-au intalnit cu peste 500 de cetateni, care se aflau in trecere sau locuiesc in centrul vechi al orasului, in Sectorul 6 de Siguranta Publica, oferindu-le pliante cu mesajul campaniei.

“In toata perioada in care s-a derulat campania electorala, angajatii de la toate structurile MAI din Braila au promovat Campania <Tu decizi! Voteaza legal!>, in toate cartierele din municipiu si cele trei orase, precum si in mediul rural, in  comunele si satele arondate acestora. Au fost organizate activitati tip caravana, pe arterele rutiere si pe strazile adiacente, purtandu-se discutii cu fiecare cetatean in parte. Toate materialele promotionale ale campaniei, adica 8.000 de flyere oferite cetatenilor si 900 de afise postate in locuri cu vizibilitate mare, la toate institutiile MAI, primarii, sectii de votare, mijloace de transport in comun, gari si autogari etc., au facut ca mesajul acesteia sa aiba un feed-back pozitiv din partea cetatenilor. Asta pentru ca multi dintre acestia au aflat acum care sunt riscurile la care se expun daca incalca legislatia electorala”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuv@nt al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-