Published On: mar, Dec 11th, 2012

Avertizare de cod galben la Braila, scolile din mediul rural vor fi inchise

Share This
Tags

* In data de 12 decembrie, elevii unitatilor de invatamant din mediul rural nu vor merge la cursuri *  Avertizarea pentru codul galben este valabila pana maine la ora 12 *

Iarna isi arata coltii la Braila. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile vor scadea brusc si sunt asteptate cantitati mari de zapada. Vantul va sulfa puternic, iar Braila se numara printre judetele cele mai afectate. Vremea rea va impiedica elevii din mediul rural sa mearga la scoala, astfel incat, Mihaela Marcu, prefectul judetului Braila, impreuna cu membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au dispus ca in data de 12 decembrie, sa nu se tina cursuri in zonele vizate. Inspectoratul Scolar Judetean a instiintat unitatile de invatamant din zona rurala cu privire la decizia adoptata.

“Aceasta decizie a fost luata in cadrul sedintei de lucru a membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, desfasurate dupa videoconferinta pe tara, privitoare la codul galben pentru data de 12 decembrie. Ca sa nu riscam sa avem microbuze scolare si copii expusi conditiilor nefavorabile, pentru ca sunt copii care vin de la o distanta de aproximativ de 30 de kilometri, am decis ca in data de 12 decembrie, unitatile de invatamant din afara municipiului sa fie inchise, in contextul in care si politia are indicatii sa inchida drumurile inzapezite”, a declarat Iulian Danielescu, inspector general al ISJ.

Decizia a fost luata de autoritati cu scopul de a proteja copii din mediul rural, care sunt nevoiti sa strabata un drum foarte lung pana la unitatea de invatamant la care sunt inscrisi. “Minivacanta” de care vremea nefasta este raspunzatoare va fi recuperata intr-o zi pe care unitatile de invatamant o vor stabili.

Comentarii

comentariu

About the Author

-