Published On: vin, Dec 21st, 2012

Atentie la etichete, produsele de post pot fi daunatoare organismului

Share This
Tags

* Postul Craciunului poate fi un prilej de purificare spirituala dar si o perioada de detoxifiere a organismului pentru ca nu se consuma produse de origine animala. Multe produse de post pot fi, insa, daunatoare organismului *

Cele mai multe persoane aleg sa tina post in ultima saptamana inainte de Craciun. Multe produse de post pot fi insa destul de daunatoare organismului. Medicii recomanda ca in aceasta perioada sa fiti atenti la produsele de post de pe rafturile magazinelor, pentru ca multe substante din acestea pot afecat grav sanatatea. De obicei produsele de post  contin foarte multe E-uri concentrate in coloranti, arome si indulcitori de aceea trebuie citite cu atentie etichetele alimentelor. Conform specialistilor cateva dintre cele mai daunatoare substante care se regasesc in multe dintre produsele de post aparute in ultima vreme pe rafturile magazinelor sunt E20 rosu carmin cu efect toxic, fosfatii, nitritii, cu efect toxic asupra functiei renale sau substantele aromate, îndulcitorii chimici si substantele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Cel mai indicat in aceasta perioada este sa se manance mancarea pregatita in casa pentru a avea siguranta alimentatiei sanatoase. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pâine integrala, cartofi, orez, spanac, alune, mazare, tofu, nuci si migdale.

Medicii mai atrag atentia asupra faptului ca gravidele si copii nu ar trebui sa tina post. Aceeasi recomandare este facuta si pentru persoanele cu afectiuni cronice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-