Published On: joi, Dec 13th, 2012

Compania de termoficare colecteaza zilnic restantele de la populatie

Share This
Tags

* Echipe formate din reprezentanti ai SC CET SA, impreuna cu politisti locali, bat zilnic la usile abonatilor pe care operatorul local de termoficare ii are, pentru a colecta sumele restante *

Unul din principalele motive pentru care, cu doar aproximativ zece zile inainte de Craciun, angajatii operatorului local de termoficare nu au niciun ban in buzunar, il reprezinta restantele asocialtiilor de proprietari. O buna parte din populatie nu intelege ca trebuie sa plateasca pentru ce consuma, astfel, acumuland datorii aproape imposibil de platit.

“In momentul de fata, restantele populatiei catre CET sunt de aproximativ 13 milioane de lei. Aceste restante se modifica zilnic datorita penalizarilor. Un procent de 75% din incasarile pe care le avem merge catre furnizorul de gaze, dar mai sunt alte cheltuieli, care nu sunt deloc mici”, a declarat proaspatul director al companiei de termoficare, Stanel Necula.

Pentru a colecta sumele restante, reprezentantii operatorului local de termoficare merg zilnic pe teren si impreuna cu politistii locali, bat la usile restantierilor.

“Trei patrule de politisti locali au efectuat verificari la mai multe asociatii de proprietari conform unui grafic întocmit împreuna cu SC CET SA. Actiunile au vizat în special recuperarea datoriilor restante catre compania de termoficare a asociatiilor de proprietari din municipiul Braila si s-a încasat suma de 5.500 lei”, a declarat directorul Politiei Locale, Traian Jipa.

Oamenii se plang reprezentantilor care merg sa colecteze datoriile de faptul ca nu au bani, principalul motiv fiind plata altor utilitati. Pentru ca debransarea individuala a fiecarui rau platnic nu este posibila, CET este obligat sa furnizeze agent termic si catre cei care nu isi platesc facturile, astfel incat cetatenii care sunt cu plata la zi sa nu aiba de suferit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-