Published On: joi, Dec 27th, 2012

APT mareste tarifele in 2013

Share This
Tags

* In ultima sedinta pe anul 2012 a Cosiliului Local Municipal au fost aprobate preturile si tarifele percepute de catre S.C. Administrtia Pietelor si Targurilor S.A. Braila [n anul 2013 pentru inchirierea activelor publice special amenajate, a bunurilor mobile propii sau primite in administrare *

Tarifele majorate pentru anul 2013 au starnit nemultumiri in randul consilierilor locali. Simona Draghincescu considera preturile stabilite ca fiind indamisibile intr-o perioada de criza. “Se incearca sa se introduca Consiliul Local intr-o chestie care nu este in regula. Se fixeaza niste preturi minime pe care trebuie sa le aprobe, preturi care de fapt au fost obtinute la licitatie, incercand sa motiveze majorarea preturilor. Se stie ca ani de zile Consilul Local a aprobat un pret minim dupa care APT nu avea voie sa coboare la licitatii sau negocieri directe” Exemplul oferit de aceasta a fost cel al Pietei Viziru pentru care s-a stabilit un pret pe metrul patrat cu mult mai mare decat cel stabilit in Piata Centrala. Tarifele trebuie facute in conformitate cu zonarea iar pretul mare din Piata Viziru nu este justificat din punctul consilerului local, Simona Dr`ghincescu.

“ Am rugat s` se fac` tarifele [n conformitate cu zonarea si este inadmisibil ca in piata Viziru, pe care societatea pus-o ca fiind in zona B, cu toate ca cetatenii din zona respectiva nu platesc taxe si impozite la zona B, preturile sa fie atat de. mari. Eu nu pot sa aprob ca sa puteti negocia dumneavoastra cum vreti preturile” Astfel ca pretul pe metru patrat pentru aceasta piata a fost de 79 de lei pe metru patrat in 2012 si se vrea in 2013 sa fie 83 de lei pe metru patrat spre deosebire de Piata Centrala unde pretul pe metru patrat este de 45 de lei respectiv 47 de lei pentru 2013.

O alta problema sesizata de consilierul local este recuperarea in anul 2013 a cheltuielilor pentru utilitati a APT.  De la 39 de lei tariful va creste la 51 de lei pe luna. Directorul APT a spus ca preturile sunt aceleasi din 2010.

La proiectul de hotarare a fost un vot impotriva si doua abtineri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-