Published On: mar, Dec 4th, 2012

Aproape jumatate dintre romani, sunt expusi riscului saraciei si excluziunii sociale

Share This
Tags

* In ceea ce priveste strict iminenta saraciei, cel mai ridicat risc din ue a fost inregistrat in Romania, Bulgaria si Spania *

Tara noastra a inregistrat anul trecut al doilea cel mai ridicat risc de saracie si excluziune sociala din Uniunea Europeana, cu 40% din populatie expusa unui astfel de risc, anunta Oficiul European de Statistica.

Potrivit datelor facute publice, 24.2% din populatia Uniunii Europene (adica 119.6 milioane de oameni) era expusa, in 2011, riscului de saracie si excluziune sociala.

Tarile in care procentul de risc era cel mai ridicat din UE sunt Bulgaria (49% din locuitori), urmata indeaproape de Romania si Letonia (ambele cu 40%), Lituania (33%), Grecia si Ungaria (ambele cu 31%). La polul opus, tarile cele mai ferite de saracie si excluziune sociala erau, anul trecut, Cehia (cu 15%), Suedia si Olanda (ambele cu 16%), Austria si Luxemburg (ambele cu 17%).

In ceea ce priveste strict iminenta saraciei, cel mai ridicat risc din UE a fost inregistrat in Romania, Bulgaria si Spania (toate cu 22%), urmate de Grecia (cu 21%), iar cel mai scazut a fost in Cehia (cu 10%), Olanda (11%), Slovacia, Austria si Danemarca (toate cu 13%).

Potrivit Eurostat, 9% dintre cetatenii intregii Uniuni se confrunta cu lipsuri materiale severe, traduse prin imposibilitatea de a-si plati facturile de utilitati (si in consecinta prin privarea de resurse importante) sau prin faptul ca nu isi permit sa plece intr-o vacanta de cateva zile. Procentul acestei categorii de persoane variaza in Uniune de la 1% in Luxemburg si Suedia, la 44% in Bulgaria si 31% in Letonia. Conform statisticilor oficiale, 29.4% dintre romani se confrunta cu privatiuni materiale severe.

Comentarii

comentariu

About the Author

-