Published On: Soare, Dec 23rd, 2012

Angajatii CET vor protesta de Sf Stefan

Share This
Tags

* Angajatii companiei de termoficare vor picheta pe 27 decembrie in curtea interioara a societatii * Saptamana aceasta oamenii si-au primit doar o parte din salariul pe luna septembrie *

Chiar daca la numirea in functia de conducere a companiei de termoficare brailene, fostul viceprimar PDL, Stanel Necula le-a promis angajatilor ca vor primi cel putin un salariu lunar, oamenii au buzunarele goale in prag de sarbatori.

“Pe 27 decembrie il vom intampina pe noul director pentru a-i multumi pentru salariile primite. Cand a preluat conducerea CET-ului si si-a negociat salariul lui, a declarat ca are cunostinta despre toate probleme cu care se confrunta societatea. La o luna de cand a fost numit director, a aflat ca mai sunt si alte probleme si nu poate sa ne plateasca salariul lunar pe care n-i la promis. Am avut asteptari mari de la noua conducere dar suntem complet dezamagiti. Vin sarbatorile si toata lumea are nevoie de bani, iar noi am primit doar avansul pe luna septembrie”, a declarat liderul de sindicat Gheorghita Parlog.

Bazat pe salariul “gras” pe care urmeaza sa il primeasca, Stanel Necula a uitat de drepturile salariale restante ale angajatilor si da vina pe restantele mari ale populatiei, inregistrate fata de operatorul local de termoficare.

Mai mult decat atat, nu doar salariatii sunt dusi de nas de conducerea companiei de termoficare ci si populatia. Declaratiile directorului referitoare la faptul ca va porni centrala de la kilometrul 10 cat mai curand sunt infirmate de liderul de sindicat care declara ca: “Nu vom putea porni foarte curand centrala de pe platforma, trebuie sa asteptam sa mai creasca temperaturile de afara. Aveam in plan sa o pornim pe data de 13 decembrie, dar pentru ca nu s-a intamplat asa, din cauza inghetului care a venit, cateva conducte au cedat, fiind nevoie acum de inlocuirea acestora”.

Compania de termoficare se bazeaza pe faptul ca elevii au intrat in vacanta si va fi posibila scaderea temperaturei in unitatile de invatamant. Chiar si asa, agentul termic ajuns in casele oamenilor nu ii va incalzi prea mult, fiind absolut necesara pornirea centralei mari. Municipalitatea a acordat CET-ului suma de 3 milioane de lei din bugetul local, bani folositi pentru plata datoriilor inclusiv a salariilor, suma urmand sa fie recuperata de la bugetul de stat. Chiar si asa, in buzunarele angajatilor continua sa bata vantul, motiv pentru care vor protesta in curtea societatii in numar de aproximativ 50 de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-