Published On: mar, Dec 4th, 2012

Ambulantierii braileni sunt pregatiti pentru iarna

Share This
Tags

* Serviciul de ambulanta judetean braila s-a pregatit din timp pentru iarna ce se apropie cu pasi repezi * Suntem in luna decembrie si chiar daca zapada nu si-a facut aparitia, masinile de la ambulanta au fost deja echipate corespunzator * De sarbatori capacitatea de interventie va fi suplimentata cu un procent de 25 la suta *

Potrivit managerului SAJ Braila, Silviu Radu, pe autoturisme s-au montat cauciucurile de iarna, iar lanturile antiderapante sunt pregatite pentru a fi folosite in cazuri extreme.

“Chiar daca vin sarbatorile, pentru noi inseamna sa fim mereu prezenti la datorie, 24 de ore din 24 de ore. Ca si acum, si ctnd va veni zapada vom fi prompti, la fiecare interventie care ne este solicitata. In cazul in care vremea de afara va deveni potrivnica, avem stabilit un plan de masuri pentru suplimentarea cu 25 la suta a capacitatii de interventie. Aici fac referire la ambulante si cadrele medicale. Suntem constienti ca ne asteapta o iarna, insa sper sa nu fie la fel de apriga precum cea trecuta”, ne-a declarat Silviu Radu.

* Brailenii sunt sfatuiti sa fie atenti la alimentatie *

De asemenea, seful de la SAJ Braila a atras atentia ca, apropiindu-se sarbatorile de iarna cetatenii fac abuz in consumul alimentelor, lucru ce conduce la interventia salvarii.

“Pentru perioada sarbatorilor de iarna iI sfatuim pe braileni sa aiba grija la problemele digestive pe care le au, precum si la celelalte afectiuni care ar avea repercusiuni in cazul unei alimentatii peste masura. Pentru ca un exces al consumului de alimente poate duce la solicitarea salvarii”, a mai zis Silviu Radu.

Totodata, de la managerul SAJ Braila am aflat ca in fiecare zi ambulantierii sunt la datorie, actiontnd rapid ori de ctte ori li se solicita sprijinul.

“In prezent, la SAJ Braila exista 43 de masini, care deservesc attt judetul, ctt si municipiul, 100 de asistenti, 100 de soferi si 5 medici”, a mai zis Silviu Radu, care a adaugat ca luni, la ora 19.00 a participat la o video-conferinta La Prefectura, alaturi de directorul de la Directia de Sanatate Publica Braila, dr. Gabriel Ciochina, prefectul judetului Mihaela Marcu, unde s-a discutat un plan de bataie in ceea ce priveste aducerea din timp la Maternitate a gravidelor ce urmeaza sa nasca in aceasta iarna.

* Saj Braila, in lupta cu vremea neprielnica *

In iarna trecuta, medicii de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Braila au fost in lupta permanenta cu timpul si cu vremea neprielnica. Cu toate acestea, s-a reusit aducerea la Braila, cu ajutorul unui elicopter MAI, o femeie din Marasu, in varsta de 42 de ani, care avea hemoragie interna. Acest lucru s-a inttmplat dupa ce, cu doua saptamtni inainte de a fi luata cu elicopterul, pacienta facuse un avort. Intrucat drumul pana acolo este impracticabil, conducerea SAJ Braila a cerut sprijinul unui elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor de la Tulcea. Dupa jumatate de ora de zbor, femeia de 42 de ani a ajuns la Braila. Elicopterul a aterizat in bune conditii in apropierea stadionului municipal, unde a sosit si un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor, in caz de nevoie pacientei aduse cu elicopterul. Tot in iarna trecuta, trei elicoptere SMURD avand la bord cadre medicale au reusit, in decurs de numai cateva ore, sa salveze viata a doi batrani, unul cu atac cerebral, celalalt adus pentru dializa, a unui bebelus de numai trei zile si a doua gravide. Primul elicopter SMURD a aterizat de urgenta la Braila pentru a aduce un incubator la Maternitate. Un bebelus de numai trei zile trebuia transportat de urgenta la Bucuresti intrucat la nastere medicii l-au diagnosticat cu insuficienta respiratorie. Pana cand bebelusul a fost intubat, echipajul de pe elicopterul SMURD a plecat catre localitatea Drogu de unde au preluat un batran care in urma cu cateva ore suferise un atac cerebral. Adus de urgenta la Braila, pacientul a fost preluat imediat de catre o ambulanta. In acelasi timp, o alta masina de salvare a adus bebelusul de la Maternitate pentru a fi trasferat cu elicopterul la Bucuresti. La scurt timp, un alt elicopter a aterizat la Braila aducand, din localitatea Ulmu, un batran pentru dializa si o gravida. Femeia era in sapte luni iar in ultimul timp acuza dureri abdominale. Batranul a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta, iar viitoarea mamica a ajuns la Maternitate. Cel de-al treilea elicopter a adus, din localitatea Marasu din Insula Mare a Brailei, cea de-a doua gravida. Ca si prima, aceasta a fost dusa la Maternitate pentru control.

Comentarii

comentariu

About the Author

-