Published On: joi, Dec 20th, 2012

Acord de colaborare

Share This
Tags

Între subsemnaţii Băsescu Traian, preşedintele României, şi Ponta Victor, premierul României, pe de o parte, şi Beşchea Marius, publicist-comentator, pe de altă parte, a intervenit următorul acord de colaborare neinstituţională.

  1. Preşedintele şi premierul României se angajează să nu ducă ţara de râpă, căci asta ar însemna inclusiv dezastrul publicist-comentatorului, care oricum e într-o stare de pauperitate avansată chiar şi fără contribuţia personală viitoare a vreunuia dintre ceilalţi doi cosemnatari ai acestui document.
  2. Publicist-comentatorul se angajează să nu-i aducă pe preşedinte şi pe premier în pragul disperării prin publicarea, pe internet ori pe hârtie velină, a unor puncte de vedere extravagante cu privire la pacea sau războiul între preşedinte şi guvern. Publicist-comentatorul consideră că actualul armistiţiu instituţional între Băsescu Traian şi Ponta Victor e o sinistră farsă care jigneşte grav inteligenţa publică.
  3. Părţile semnatare convin să nu mai folosească, în modul de adresare şi în consideraţii individuale publice, apelative şi epitete cu trimitere la zoologie, botanica fiind unica sursă de inspiraţie care poate fi folosită în căderile nervoase ale celor trei cosemnatari ai prezentului acord. Cuvântul „crin” poate fi un exemplu în sensul celor afirmate mai sus.
  4. Atribuţiile părţilor derivă din designul lor constituţional şi moral, ceea ce înseamnă că preşedintele României nu mai are voie să lovească nici în faţă, nici în plex şi în niciun fel copiii care spun lucruri trăsnite la mitinguri electorale, premierul României nu mai are voie să privatizeze „Oltchim” cu orice derbedeu care-şi deschide post de televiziune, iar publicist-comentatorul nu mai are voie să fie doar antibăsist.
  5. Părţile convin să se trimită reciproc la balamuc dacă oricare dintre ele o ia razna şi terţe părţi, cum ar fi România, ar avea de suferit de pe urma deraierilor de la realitate.
  6. Deciziile comune trebuie să vizeze doar bunul mers al României şi nu al afacerilor sau intereselor particulare ale cosemnatarilor prezentului acord. Nepotismul şi clientelismul vor fi tolerate doar în măsura în care competenţa persoanelor sprijinite şi cunoştinţele lor de gramatică sunt suficiente ca să nu-şi facă de ruşine ţara şi susţinătorii. Orice viitoare Elenă Băsescu trebuie descurajată ferm şi trimisă degrabă la alfabetizare.
  7. Disputele se vor soluţiona, cu precădere, pe cale amiabilă. Dacă vreuna dintre părţi va face apel la securitate, la justiţie ori la Comisia Europeană, cealaltă parte are dreptul să riposteze la fel de josnic şi să cheme în ajutor extratereştri ori să invoce proceduri străine cutumelor noastre pământene.
  8. Valorile comune ale părţilor acordului de faţă sunt patria, poporul şi democraţia. Capitalismul poate fi pus în discuţie dacă se rezumă la Roşia Montană, la gazele de şist şi la „Hidroelectrica”. De asemenea, salariile bugetarilor, pensiile de orice tip şi subvenţiile salvatoare sunt valori comune în legătură cu care niciuna dintre părţi n-are dreptul să se pronunţe deviaţionist şi duşmănos.
  9. Şefii din magistratură şi din serviciile secrete vor putea fi numiţi în funcţii numai după ce demonstrează că n-au în suflet vreun naş anume, ci doar pe România şi pe români. Orice alte preferinţe personale vor face inutile  nominalizările şi vor putea face obiectul atacurilor furibunde ale publicist-comentatorului.

Pentru o mai bună colaborare, semnatarii acestui acord se angajează să nu colaboreze cu duşmanul lor comun – IMPOSTURA. Orice abatere de la această cerinţă imperativă va fi sancţionată drastic de electorat, pe de o parte, şi de cititori, pe de altă parte.

Preşedintele României  Premierul României  Publicist-comentator

TRAIAN BĂSESCU            VICTOR PONTA          MARIUS BEŞCHEA

Comentarii

comentariu

About the Author

-