Published On: vin, Dec 14th, 2012

2013 va fi benefic pentru sanatatea Braileana, delegatii de medici straini vor efectua operatii in premiera la Braila

Share This
Tags

* Spitalul Judetean de Urgenta va fi in 2013 gazda mai multor delegatii straine de medici * Doctori americani si chinezi vor impartasi din experienta lor si vor face operatii unice la braila *

Dupa ultimile declaratii ale presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, la Spitalul Judetean de Urgenta se vor efectua operatii in premiera pentru sistemul sanitar brailean. In luna martie 2013 o delegatie de medici din Statele Unite ale Americii vor opera in sectia de Oftalmologie. Acestia vor efectua operatii de glaucom si vor coopera cu medicii braileni.

“In perioada aprilie-mai  o delegatie de medici specialisti chinezi in medicina traditionala ne va vizita pentru a putea vedea si medicii braileni cum functioneaza asa ceva. Urmeaza sa ne pregatim pentru cerintele acestora si sa gasim voluntari”, a precizat Gheorghe Bunea Stancu.

Va urma si a treia delegatie de medici, in iunie 2013 cand din nou vor sosi 15 medici din SUA.

“Doctorii americani vor opera in premiera in salile noi de operatie care pana in luna mai speram sa fie gata si sa raspunda cerintelor acestora. Aceste operatii vor fi unice in Romania, se fac la celioscop si extirpeaza tumorile fara a fi deschis pacientul”, a mai spus edilul.

Acesta s-a declarat multumit de instalarea in apartamentele puse la dispozitie noilor medici care lucreaza pentru Spitalul Judetean de Urgenta. Consiliul Judetean a pus la dispozitia acestora apartamente cu una sau mai multe camere in functie de membrii familiilor. Apartamentele sunt mobilate si dotate cu frigider, aragaz si masina de spalat.

In ceea ce priveste imbunatatirea sistemului sanitar brailean dupa alegerile parlamentare:”Din pacatre constat ca cei care fac lucruri bune in sanatate nu sunt consultati. Ar trebui sa fie chemati toti aceia care au in coordonare spitale, asa spune si legea cu consultarea structurilor asociative. I-am spus si ministrului Sanatatii ca asa cum fotbalul se joaca pe goluri si spitalul se bazeaza pe calitatea actului medical”, a mai spus presedintele CJ Braila.

Spitalul Judetean de Urgenta Braila are bani in cont pentru investitii. Incep lucrarile la sectia de Pediatrie si Cardiologie, iar Oncologia va face parte dintr-un proiect de renovare sI va costa 1,2 milioane euro.

“Va fi a treia unitate mare din Romania pe chimioterapie”, a mai spus Gheorghe Bunea Stancu. Consiliul Judetean a purtat discutii si cu medici din Austria pentru ca medicii braileni sa mearga in Viena la specializari. Dortorii din compartimentul de Radiologie-Imagistica si doctori de la Ortopedie vor avea sansa sa se perfectioneze pentru aparatura de ultima generatie din dotare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-