Published On: Soare, Dec 9th, 2012

2013 va fi anul regionalizarii “Capitala regiunii de Sud-Est trebuie sa fie la Braila”

Share This
Tags

* Gheorghe Bunea Stancu a subliniat faptul ca obtinerea centrului administrativ al regiunii de sud-est la Braila, sau cel putin in zona noastra, ar trebui sa reprezinte principala sarcina a viitorilor parlamentari *

In cadrul unei conferinte de presa, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu a declarat:”Eu am propus Galatiului sa ne luptam impreuna cu Tulcea sa fie capitala intre Braila si Galati, ceea ce ar fi o chestie normala avand in vedere optimizarea distantelor pentru a ajunge la regiune”, a spus PSD-istul.

Edilul a dezvoltat subiectul impartirii Romaniei in cele 8 regiuni administrativ-teritoriale si stabilirii totodata a “capitalei” zonei de Sud-Est. Potrivit liderului PSD, desemnarea centrului administrativ al regiunii in Braila, sau in imediata apropiere a judetului nostru, ar trebui sa reprezinte principala tinta a viitorilor parlamentari. Presedintele CJ considera ca pozitia geografica a zonei noastre ar fi cel mai bun argument pentru obtinerea titlului mentionat mai sus si vede ca principala solutionare a problemei o intelegere cu judetele Galati si Tulcea in acest sens. “2013 va fi anul regionalizarii Romaniei pe cele 8 regiuni. Se pune problema cine va fi cel care va avea capitala. Eu am propus Galatiului sa ne luptam impreuna cu Tulcea sa fie capitala intre Braila si Galati, ceea ce ar fi o chestie normala avand in vedere optimizarea distantelor pentru a ajunge la regiune – toate cele 6 judete cu exceptia Constantei au de parcurs 100 de km pana la Braila. De asemenea trebuie sa discutam faptul ca nu prea avem noi treaba cu Constanta – noi ne-am duce la 200 de km, Vrancea ar face 300 de km pana acolo. Toate lucrurile astea trebuiesc discutate. Trebuie sa facem un lobby comun. Daca adunam parlamentarii celor 3 judete Galati, Braila si Tulcea, probabil ca sunt ceva mai mult de 30. Atunci, daca discutam intr-un pol de acest gen avem o sansa reala de a obtine zona administrativa a regiunii aici”, a  mai precizat Gheorghe Bunea Stancu.

Presedintele PSD vede o reala lupta pentru obtinerea titlului de “capitala” a regiunii, in special din pricina modului in care se vor aloca fondurile europene in viitorul apropiat.

“Toate investitiile se vor finanta la nivel de regiune, nu mai sunt repartizari de fonduri – indiferent de care ar fi ele -, decat la nivelul regiunilor. Acestea vor avea un fel de ministere. Noi suntem in jur de 3 milioane de locuitori in zona noastra de Sud-Est si atunci trebuie sa privim cu multa responsabilitate acest subiect si trebuie sa ne batem cu judetul Constanta. Efectiv asta este cuvantul – trebuie sa ne batem pentru ca nu avem incotro. si asta vom face. Nu e prima data cand o facem, dar nu la nivelul asta. Este un nivel foarte inalt si va trebui sa ne jucam cu multa abilitate cartea. E important pentru locuitori, e important pentru noi toti, pentru ca atunci chiar s-ar putea face anumite tipuri de investitii, mult mai mari decat astazi”, a mai explicat Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-