Published On: vin, Dec 14th, 2012

“Educatie si voluntariat la Dunare” Tinerii braileni au solutii pentru o Dunare mai curata

Share This
Tags

* Voluntarii  Asociatiei Clubul de turism Proilavia au participat joi, 13 decembrie, la workshop-ul “Educatie si voluntariat la Dunare” unde au abordat tematici de mediu, voluntariat si cetatenie Europeana si au dezbatut problematica poluarii Dunarii *

Evenimentul face parte din proiectul “Crestem in spiritul Dunarii” finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

In cadrul workshop-ului “Educatie si voluntariat la Dunare”, tinerii au dezbatut probleme legate de necesitatea protejarii Dunarii, situatia deseurilor aflate pe malurile Dunarii, pescuit ilegal si nu in ultimul rand au propus solutii pentru o Dunare mai curata. Acestia asteapta cu nerabdare activitatea pe care o vor desfasura in luna ianuarie constand intr-un mars pe strazile orasului in costume inspirate din elementele Dunarii pentru a atrage atentia populatiei Brailei asupra poluarii.

“La activitatea din ianuarie ar trebui sa facem cunoscut baltfel decat pana acum efectul poluarii Dunarii. Va fi ceva deosebit si vom atrage atentia”, a declarat Bogdan, unul dintre voluntari.

O solutie propusa de voluntari pentru protejarea Dunarii a fost sa aplice amenzi mai drastice pentru cei care arunca deseurile. O alta ideea a fost ca, pentru plajele de la Dunare cum ar fi cea de la Chiscani, unde in sezonul estival vin multe persoane sa campeze, sa fie pusa o taxa  pentru corturi, taxa din care sa fie platita o firma de salubritate care sa curete zona.

La finalul workshop-ului cei prezenti au vizionat un scurt film referitor la mediul inconjurator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-