Published On: joi, Dec 13th, 2012

“Cautatorii de povesti” au ajuns la Braila La Teatrul “Maria Filotti” a fost lansata prima carte dedicata bibliotecilor publice

Share This
Tags

* La sala de conferinte a teatrului “Maria Filotti” din Braila, a avut loc lansarea primei carti dedicata bibliotecilor publice,  “Cautatorii de povesti” semnat de Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu, Vlad Petreanu si Irina Pacurariu *

Volumul este o calatorie in bibliotecile de astazi concentrand povesti intalnite si scrise in bibliotecile din toata tara. Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu, Irina Pacurariu si Vlad Petreanu au traversat tara in lung si in lat in cautarea povestilor ascunse in bibliotecile publice din Romania de astazi.  Au vizitat 60 de biblioteci in 10 saptamani colectionand aproape 50 de povesti despre oameni carora biblioteca le-a schimbat viata in bine.

Cartea este rezultatul unei campanii de promovare a bibliotecilor publice din Romania, campanie care a consemnat schimbarile si efectele in comunitate datorate dezvoltarii bibliotecilor publice locale. In prefata volumului Paul Andre Baran, directorul programului Biblinet descrie cartea ca fiind “o poveste fara inceput si fara sfarsit. Fragmente din aceste povesti au putut fi citite pana acum pe site-ul campaniei www.cautatoriidepovesti.ro din luna noiembrie volumul fiind disponibil si pe site. In format tiparit a fost lansat la Targul de Carte Gaudeamus, editia a XIX-a si a fost lansata in mai multe orase din tara: Sf. Gheorghe, Cluj Napoca, Craiova, Timisoara iar turul se incheie in Braila.

La eveniment au mai fost prezenti dl Scott Andersen, director adjunct in cadrul programului Biblionet Romania, eroi ai povestilor si bibliotecari din judetele Braila, Galati, Constanta, Tulcea, Buzau, Vrancea si Ialomita.

Biblionet este o initiativa a Fundatiei Bill & Melinda Gates in valoare totala de 26,9 milioane de dolari pe o durata de 5 ani. Programul are ca scop facilitarea accesului la informatie prin tehnologia moderna in bibliotecile publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-