Published On: lun, Noi 26th, 2012

Veste buna pentru brailenii care nu isi platesc amenzile, obligatiile fiscale suplimentare se amortizeaza

Share This
Tags

* Directia generala a Finantelor Publice braila reaminteste ca in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, se stinge cu prioritate obligatia fiscala stabilita suplimentar sau amenda pe care o alege contribuabilul *

Prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice au fost modificate si completate instructiunile de completare a numarului de evidenta a platii, aprobate prin OMFP nr. 1.870/2004.

In acest sens, Directia Generala a Finantelor Publice Braila readuce in atentia cetatenilor ca de la 1 noiembrie, prin exceptie de la regula, in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala stabilita suplimentar sau amenda pe care o alege contribuabilul.

In cazul deciziilor de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, precum si al documentelor prin care au fost constatate amenzi de orice fel, potrivit legii, proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ordonanta procurorului, hotarare judecatoreasca, precum si alte documente, codul obligatiei bugetare se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, selectand tipul de obligatie fiscala pe care o alege contribuabilul, sau poate fi solicitat de organul fiscal.

Programul de asistenta si Nomenclatorul obligatiilor de plata sunt puse la dispozitia contribuabililor pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, la sectiunea Asistenta contribuabili.

Numarul de evidenta a platii format prin utilizarea programului de asistenta se inscrie de catre contribuabili in ordinul de plata la rubrica „Numar de evidenta a platii” sau se comunica de catre contribuabil unitatii Trezoreriei Statului in vederea inscrierii in chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii la rubrica „Numar de evidenta a platii” in cazul platilor in numerar efectuate la ghiseele unitatilor Trezoreriei Statului.

Incepand cu data intrarii in vigoare a ordinului, data de 16 noiembrie 2012 si pana la finele anului viitor se suspenda prevederile OMFP nr. 1.870/2004 pentru aprobarea instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.256/27.12.2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin exceptie de la cele de mai sus, pentru contribuabilii care aleg sa plateasca o obligatie fiscala stabilita de organele de inspectie fiscala, precum si amenzi de orice fel stabilite potrivit legii, dispozitiile OMFP nr. 1.870/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica in mod corespunzator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-