Published On: mar, Noi 20th, 2012

Vasile Varga condamna: “Biserica sa fie lasata in afara campaniei electorale”

Share This
Tags

* Candidatul USL in colegiul 2 la camera deputatilor, Vasile Varga considera ca politica nu are loc in lacasele sfinte *

Nu de putine ori candidatii nostrii au apelat la diferite metode mai putin ortodoxe pentru a atrage atentia electoratului. Afise electorale cu preoti, slujbe imbinate cu conferinte de presa si multe alte lucruri de acest gen au atras atentia de-a lungul timpului. Candidatul USL, Vasile Varga ataca aceste actiuni de propaganda electorala in lacasele sfinte.

“Suntem cu totii oameni cu credinta in Dumnezeu, unii dintre noi merg la biserica mai des, altii mai rar, unii aleg sa se implice in sprijinirea activitatii unor lacasuri de cult mai mult, altii mai putin, fiecare, dupa posibilitati si dupa cum il lasa inima; unii aleg sa ajute semeni mai nevoiasi, prin intermediul bisericii, altii nu. Eu cred insa ca aceste optiuni ale fiecaruia dintre noi sunt personale si sunt cu atat mai laudabile, cu cat sunt facute cu discretie, din credinta si dorinta de a face bine, nu din ratiuni de imagine. In opinia mea, insasi folosirea unui lacas sfant pentru actiuni mai mult sau mai putin mascate de campanie electorala reprezinta un sacrilegiu, daca ai cu adevarat credinta in Dumnezeu”, a declarat liberalul Vasile Varga.

Acesta a tinut sa mentioneze faptul ca, pe parcursul acestei campanii se va rezuma la prezentarea proiectelor si a programului de guvernare al USL, fiind o campanie curata si fara atacuri la persoana.

“In ceea ce ma priveste, nu am de gand sa ma folosesc in vreun fel de credintele mele religioase sau de orice alt aspect care are vreo legatura cu biserica, pentru a-mi spori popularitatea in randul electoratului. Din punctul meu de vedere, campania electorala trebuie oprita la poarta Bisericii – este o chestiune de respect fata de caracterul sacru al acestei institutii, dar si fata de credinciosi, care vin la sfantul lacas pentru a-si gasi alinare si confort interior, nu pentru a fi hartuiti de politicieni”, a adaugat Varga.

Candidatul USL in Colegiul 2 la Camera Deputatilor, a precizat faptul ca exista institutii care nu au legatura cu politica si care ar trebui lasate sa-si desfasoare activitatea fara a se implica in aceasta campanie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-