Published On: vin, Noi 23rd, 2012

USL trece de 60%. UDMR nu intra in Parlament

Share This
Tags

Conform unui sondaj realizat de Avangarde, la solicitarea NewsIn, optiunea politica a romanilor este cristalizata. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, USL ar obtine un procent de 62%, in timp ce PDL si PPDD ar merge brat la brat, cu un procentaj de 15%, respectiv 14%. Surpriza ar fi oferita de UDMR, care ar obtine doar 3%, scor care nu ii permite accesul in Parlament.

Sondajul Avangarde crediteaza USL cu sansele cele mai mari de a forma noua majoritate parlamentara. Daca acest scor de 62% s-ar respecta, USL ar fi alianta care ar putea da si viitorul premier al Romaniei.

Batalia pentru locul 2 se da intre PDL si PPDD. Liderul PDL Vasile Blaga nu este de acord insa cu datele acestui sondaj. “Eu nu pun la indoiala nicio analiza sociologica. Lucram cu aceeasi casa de sondare de 17 ani, lucrurile arata cu totul altfel. Eu nu cred decat in cele care sunt obisnuit sa vad ca niciodata nu au dat rateuri. Aceeasi casa de sondare a aratat aceeasi prezenta la vot de peste 50%. Scaunul meu nu conteaza. Conteaza PDL, ARD. Un scor sub 20% ar fi un scor rau. Un scor de 25+30% ar fi unul foarte bun. Scorul nostru maxim a fost 34,5%”, a comentat Vasile Blaga.

Sub pragul electoral s-ar clasa UDMR, PRM si PNG. UDMR ar obtine 3% din voturi, PRM 2%, iar PNG 1%.

Sociologul Marius Pieleanu, directorul grupului Avangarde, sustine ca USL va obtine un procent cuprins intre 55 si 60%, la alegerile din 9 decembrie. “Scade usor PP-DD, creste usor ARD, iar USL se mentine”, a interpretat Pieleanu acest sondaj.

*Antonescu ii devanseaza pe Ungureanu, Isarescu si Tariceanu

Sondajul Avangarde a masurat si optiunile romanilor pentru viitoarele alegeri prezidentiale. Daca, pentru functia de presedinte al Romaniei, romanii ar trebui sa aleaga intre Crin Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu, 68% dintre acestia l-ar vrea ca presedinte pe Antonescu, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu ar fi votat de doar 32%.

Intrebati pe cine ar alege intre Crin Antonescu si Mugur Isarescu ca presedinte al Romaniei, 63% dintre romani ar vota pentru Antonescu, in timp ce  Guvernatorul Bancii Nationale ar fi votat de 37% dintre cei intervievati.

Daca, pentru functia de presedinte, romanii ar trebui sa aleaga intre Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, 66% l-ar alege pe Crin Antonescu, iar 34% pe Tariceanu.

Sondajul Avangarde a fost realizat pe o prezenta estimata la vot de 55%.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, solicitat de Agentia de presa NewsIn, in perioada 10-19 noiembrie 2012, pe un esantion de 900 de persoane. Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei cu o eroare maxima tolerata de +/- 3,3%, pentru  un interval de incredere de 95 %.

Comentarii

comentariu

About the Author

-