Published On: mar, Noi 6th, 2012

Universul cardurilor de credit, cardul de credit poate fi utilizat pentru aproape orice

Share This
Tags

* Cardul de credit a incetat de ceva vreme sa mai fie doar un produs prin care retragi bani de la bancomat sau platesti cumparaturile*

Bancile au adaugat in timp o serie de facilitati. Acum cu un card de credit poti intra gratuit in diverse locatii, la muzee sau evenimente, poti beneficia de reduceri la cumparaturi daca sunt platite cu cardul. Cardurile pot fi folosite chiar si pentru a avea acces gratuit in saloanele VIP din aeroporturi.

Cele mai apreciate beneficii care sunt oferite de banci prin intermediul cardurilor sunt reducerile acordate la platile efectuate in reteaua de comercianti parteneri sau plata produselor in rate, fara dobanda. Plata in rate fara dobanda ofera posibilitatea de a face achizitii care sa fie platite intr-un anumit numar de luni, in functie de comerciant sau de produsul cumparat. Spre exemplu, daca achizitionam un laptop avand in vedere ca majoritatea comerciantilor importanti sunt deja inrolati de catre banci in cadrul programelor proprii, este imposibil sa nu putem cumpara acel produs produs in rate fara dobanda. Acest lucru inseamna ca timp de 6, 12 sau chiar 24 de luni sa achitam treptat, in rate acel produs fara a plati dobanda pe aceasta perioada. Dezavantajul este ca daca intarziati la plata ratelor lunare avanatjulratelor fara dobanda se pierde si in continuare se va plati si dobanda aferenta unui card de credit.

Cardul de credit poate ajunge sa fie cumult maiieftin decat un credit in sine daca se platesc la timp sumele trecute in extrasul de cont. In plus, bonusul lunar primit pentru efectuarea platilor la comerciantii parteneri ne ajuta sa achitam comisionul de administrare anuala.

Cardurile scumpe au facilitati de tip Premium

Cardurile de credit de tip Gold sau Platinum au avantaje suplimentare precum asigurarea de calatorie gratuita daca plata calatoriei se face cu cardul de credit. Costul unui astfel de card este mai ridicat fata de un card standard. Comisionul de administrare anuala si cel de emitere poate ajunge la cateva sute de lei intr-un an.

Pentru a avea parte de beneficii, cardul trebuie utilizat si in alte moduri decat pentru a retrage numerar sau a plati in perioada de gratie sumele utilizate. Este important de verificat ce benefici are fiecare card de credit in parte pentru ca nu toate bancile ofera avantajele prezentate iar acestea difera de la o banca la alta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-