Published On: mar, Noi 20th, 2012

Studentii braileni, sustinuti de Vasile Varga

Share This
Tags

* Candidatul USL pe colegiul 2 – camera deputatilor, notarul Vasile Varga, vrea sa-si doneze indemnizatia de parlamentar studenti braileni cu probleme financiare * Suma pe care o va oferi va fi stabilita impreuna cu un cadru didactic, dar si cu 4 reprezentanti ai presei locale *

In cadrul conferintei de presa de astazi de la PNL Braila, candidatul la alegerile parlamentare pentru functia de deputat, pe Colegiul nr. 2, Vasile Varga a declarat ca, in cazul in care va ajunge parlamentare, o parte din indemnizatia sa o va dona studentilor braileni.

“Am decis ca o parte din indemnizatia mea de parlamentar, in cazul in care voi fi ales, sa o donez unui numar de 3 studenti braileni care nu au posibilitati financiare. Daca beneficiarii acestor burse sunt studenti la Galati sau Braila, in loc de 3 vor putea sa devina 5. Sustinerea lor va fi pe parcursul celor 3 ani de facultate. Este un prim pas care vine sa reia o traditie. Se stie ca, in perioada interbelica, familiile cu stare financiara erau obisnuite sa sustina tinerii inteligenti care nu aveau posibilitati financiare, fie in a le oferi locuri de munca, fie a-I sustine la facultati. Nu intentionez sa merg la Parlament pentru o anumita indemnizatie sau pentru a obtine ceva venituri. Nu ma duc acolo pentru a ma imbogati sau sa caut influenta ca nu am nevoie, ci doar sa schimb strambele legi care au prejudiciat foarte mult populatia, in ultimii trei ani”, a declarat Vasile Varga.

De asemenea, candidatul la functia de deputat a mentionat ca ani la rand indemnizatia pe care a primit-o in urma mandatelor de consilier s-au materializat in diferite activitati.

“Niciodata nu am declarat ca indemnizatia am folosit-o in scopuri caritabile. Nu cred ca era necesar ca pentru o suma de 4.000 lei sa fac o conferinta de presa in care sa spun ce fac cu suma primita de la Consiliul Local. Au fost cazuri sociale, printre care si reparatii de scari de bloc. Se pune problema acum cum se va atribui donatia pentru studenti. M-am gandit ca cel mai bine ar fi ca eu, intr-o conferinta, impreuna cu 3 – 4 ziaristi, un cadru didactic, sa stam de vorba cu solicitantii, sa vedem dosarele lor, ce se intampla cu ei, din ce familii provin, care este situatia sociala a fiecaruia dintre ei. Atunci noi vom fi aceia care vom decide cine va primi sprijin financiar”, a zis Vasile Varga.

* Delta braileana, o atractie pentru turism *

Totodata, candidatul USL a tinut sa atraga atentia ca judetul nostru are multe zone frumoase, care pot captiva privirile turistilor, insa ele sunt lasate de izbeliste.

“As vrea sa sustin niste proiecte care sa duca la dezvoltarea atat a municipiului Braila, cat si a judetului. Acest judet poate sa ofere prin ceea ce are, aici vorbesc de Dunare, multe lucruri care au fost neglijate de-a lungul timpului. Este pacat sa nu fie exploatat, mai ales ca toata lumea fuge in Delta Dunarii. Este adevarat ca noi avem o Delta la Braila, ea fiind in Insula Mica, aceasta fiind mult mai frumoasa decat Delta Dunarii care pleaca de la Tulcea”, a mai spus Vasile Varga.

Comentarii

comentariu

About the Author

-