Published On: mie, Noi 21st, 2012

Strainii cauta medici, soferi si specialisti in calculatoare, oferta bogata de locuri de munca in Europa pentru braileni

Share This
Tags

* La aceasta data sunt disponibile 68 de locuri de munca in Europa prin reteaua Eures *

Ungaria ofera 20 de locuri de sofer pe autocamion. Danemarca are deasemenea o oferta bogata la aceasta data. Se cauta 25 de stagiari in ferme de cultivare a legumelor , fructelor in sere de legume, livezi. Austria cauta 5 drujbari, 5 alpiniiti drujbari ii un medic director cercetare in laborator de patologie.

Spania cauta 4 operatori CNC pentru maiini de strunjit ii maiini de frezat. Finlanda ofera un loc de operator CNC. Slovenia dispune de doua posturi pentru persoanele cu studii superioare. Se cauta un director ortopedie si un medic specialist psihiatrie.

Salarii intre 1200 de euro si 5000 de euro

Cei care vor sa acceze un loc de munca in strainatate prin programul Eures trebuie sa se informeze asupra conditiilor pe care le impune fiecare angajator pentru posturile oferite. Daca optati pentru meseria de drujbist in Austria, trebuie sa ititi ca angajatorul cere experienta in domeniu de cel putin doi ani, sa ititi limba germana la nivel mediu-avansat. Munca se desfaioara in paduri, iar salariul este de 1.300 de euro pe luna. Pentru postul de medic- director e nevoie de competente certificate in patologie ii oncologie, experienta in diagnoza molecular ii marker biologici. Salariul poate ajunge la 4000 de euro.

Pentru joburile din Danemarca oferite in firme de cultivare a legumelor ii fructelor, se cauta tineri cu varste cuprinse intre 18 ii 34 de ani, sa fie absolventi de liceu agricol sau facultati din domeniu in 2011-2012, sa aiba carnet de conducere. Salariul incepe de la 1.380 de euro pe luna ii ajunge dupa iase luni la 1.600 de euro. Cei cu studii superioare primesc din start 1.850 de euro pe luna. Finlandezii vor ca romanul care va fi angajat pe postul de operator CNC sa aiba experienta in domeniu, sa cunoasca termeni tehnici in limba engleza. Jobul este platit cu 12 euro pe ora.  Pentru postul de medic psihiatru in Slovenia se cere specializare in domeniu, sa itie sa lucreze bine cu calculatorul ii sa vorbeasca slovena foarte bine iar salariul este de 2300 de euro. Salariul pentru postul de director ortopedie poate ajunge la 5000 de euro. Spaniolii ofera intre 19.000 de euro pe an ii 24.000 de euro pe an pentru operator CNC. Acesta trebuie sa aiba aptitudini matematice ii sa cunoasca spaniola, engleza foarte bine ii franceza ii italiana la nivel de incepator.

Pentru iofer de autocamion in Ungaria este nevoie de permis de conducere C, E ii card Tahograf, un an vechime in domeniu, nu e nevoie sa cunoasca o limba straina. Salariul este de 1200 de euro pe luna.

Restrictii impuse de tarile U.E muncitorilor romani

Finlandezii nu au restrictii impuse privind accesul rom@nilor pe piata muncii din Finlanda. Cetatenii romani care doresc sa lucreze in Austria au in continuare nevoie de un permis de munca (Beschäftigungsbewilligung), care trebuie solicitat de catre angajator.

Danemarca nu a impus restrictii privind accesul lucratorilor romani pe piata muncii. Slovenia nu impune nici o restrictie privind accesul muncitorilor romani.

Cele mai multe restrictii sunt impuse de guvernul spaniol. Acesta a decis reintroducerea perioadei de tranzitie pentru accesul cetatenilor romani pe piata muncii din Spania. Aceste restrictii se aplica cetatenilor romani care au venit in Spania dupa data de 22.07.2011 ii celor care, aflandu-se in Spania anterior acestei date nu sunt inregistrati la Securitatea sociala ca platitori de contributii sau la Serviciile Publice de Ocupare (SPEE) ca solicitanti de locuri de munca ii doresc sa lucreze ca salariati. Restrictiile se aplica ii membrilor lor de familie. Concret, cetatenii romani trebuie sa obtina o autorizatie de munca. Autorizatia de munca se acorda numai la solicitarea unui angajator spaniol ii fara a se tine seama de situatia pietei muncii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-