Published On: mie, Noi 28th, 2012

Spitalele brailene pun la dispozitie 18 posturi de rezidenti

Share This
Tags

* Unitatile spitalicesti din braila au pus la bataie 18 posturi, dintre care jumatate sunt la spitalul judetean de urgenta * La rezidentiat s-au inscris 31 de tineri: patru pentru specialitatea medicina dentara, doi pentru farmacie si 25 pentru medicina generala *

Unitatile sanitare din Braila au pus la bataie pentru concursul de rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii nu mai putin de 18 posturi, dintre care jumatate sunt la Spitalul Judetean de Urgenta. Potrivit datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Braila, judetul nostru a solicitat un singur post pentru specialitatea farmacie, in timp ce restul posturilor sunt pe specialitatea medicina generala. Unitatile sanitare au solicitat un post la farmacia Spitalului Judetean de Urgenta pe specialitatea farmacie clinica, opt posturi tot la Spitalul Judetean pe specializarile cardiologie, chirurgie orala si maxilofaciala, chirurgie pediatrica, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, otorinolaringologie, radioterapie si recuperare, medicina fizica si balneologie, cinci posturi la Spitalul Orasenesc Faurei pe specializarile anestezie si terapie intensiva, chirurgie generala, medicina de urgenta, obstetrica si ginecologie, doua posturi la Spitalul de Pneumoftiziologie pe specialitatea pneumologie, un post la Spitalul de Psihiatrie pe specialitatea psihiatrie si un post la Policlinica balneara Lacu Sarat pe specialitatea recuperare, medicina fizica si balneologie. La DSP Braila s-au inscris la examenul de rezidentiat 31 de tineri din care patru pentru specialitatea medicina dentara, doi pentru farmacie si 25 pentru medicina. “ Zilele urmatoare se vor afisa rezultatele dupa contestatii, iar repartitia pe post si pe loc se va face la o data stabilita ulterior de Ministerul Sanatatii”, a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtator de cuvânt al DSP Braila.

Peste 5.300 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la examenul de rezidentiat, care s-a desfasurat duminica in Bucuresti si in alte cinci centre universitare din tara, acestia concurând pe 3.778 de locuri si posturi. Ca noutate, in acest an, organizarea concursului de rezidentiat pe post s-a facut si pentru spitalele clinice si judetene, nu numai pentru spitalele mici, cu scopul de a sustine tinerii medici pentru continuarea carierei profesionale in tara, ceea ce a dus si la cresterea concurentei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-