Published On: Soare, Noi 11th, 2012

Si necuvantatoarele au suflet! STOP violentei asupra animalelor

Share This
Tags

* Cazurile in care fiintele necuvantatoare sunt batute cu bestialitate au crescut * Brailenii care au suflet sunt de parere ca oricine chinuie un animal merita sa faca  puscarie *

Nu de putine ori am avut ocazia sa vedem in presa articole cu animale chinuite sau omorate de oameni fara suflet. Animalele au si ele drepturi, au si ele o viata, iar oamenii care abuzeaza pe nedrept de ele si au un comportament violent cu acestea, ar trebui pedepsiti. In Romania, pedeapsa maxima pentru violenta asupra unui animal, care de cele mai multe ori ramane fara suflare, este de maxim 10.000 de lei, si nici asta nu se aplica de cele mai multe ori. Blandetea cu care actioneaza legea, Incurajeaza aceste acte de violenta. “Nu am fost si nici nu o sa fiu vreodata de acord cu cel care face rau unui animal. De cele mai multe ori noi suntem animalele. Daca cineva ne greseste ne suparam, uram si cautam cu orice pret sa ne razbunam, pentru ca asa suntem noi, dar un animal este total diferit. Chiar daca este batut de stapan, infometat sau mai stiu eu ce, el iarta si tot omului ii este credincios. In loc sa-i omoram, ar trebui sa le urmam exemplul si sa fim mai iertatori si daca am face asta, poate lumea nu ar mai fi atat de rea”, a declarat Costina Negrea, o braileanca care iubeste animalele.

Educatia primita are de cele mai multe ori un rol important in cazurile de violenta asupra animalelor. Este adevarat ca numarul cainilor fara stapan de pe domeniul public al Brailei a crescut considerabil in ultimul timp, dar acesta nu este un motiv pentru a lua viata unui animal.

“Problema trebuie rezolvata de primarie. Daca ne apucam noi sa omoram doi sau trei caini, asta nu inseamna ca orasul va scapa de toate necuvantatoarele de pe strazi. Oamenii care fac asta animalelor nu au suflet si daca pot face rau unui necuvantator, care nu i-a gresit cu nimic, ce l-ar impiedica sa faca rau si unui om? Este o problema foarte serioasa si nimeni nu ia nicio masura. Internetul este plin de astfel de gesturi de violenta”,a adaugat Costina Negrea.

Oamenii au semnat petitii impotriva celor care isi manifesta cruzimea asupra animalelor si intr-un final autoritatile au hotarat ca acestia merita sa fie pedepsiti.

Conform legii 9/2008, oamenii care aplica rele tratamente si cruzimi asupra animalelor sunt sanctionati cu Inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-