Published On: joi, Noi 29th, 2012

Si-au pierdut casele si cer locuinte de la Primarie

Share This
Tags

* In ultimul timp s-a facut un obicei al brailenilor de a veni la primarie pentru a cere sa li se acorde locuite sociale * Primarul Simionescu nu agreaza acest lucru, motivand ca daca oamenii si-au girat cu locuinta pentru a-si achita datoriile, municipalitatea nu este obligata sa acorde locuinte *

In conferinta de presa pe care primarul Aurel Simionescu a sustinut-o astazi s-a discutat despre un obicei din ce in ce mai des intalnit in ultimul timp la Braila.

Pe fondul crizei economice si a posibilitatilor de a-si achita o serie de datorii pe care le-au facut, la Primarie vin, in audinta, diferite persoane care sunt evacuate din locuintele lor personale.

“Acest lucru se intampla pentru ca oamenii au facut datorii sau au girat cu locuintele lor. Vin aici, la Primarie, si se plang ca vine iarna si ei nu au unde sa stea. Pe de alta parte, conform legii persoanele care au girat cu casa, fie ca s-a intamplat cu voia, fie ca a fost fara voia lor, nu pot beneficia de locuinte sociale. De aceea, eu atrag atentia asupra bunavointei unor persoane de a gira sau de a realiza diverse tipuri de activitati de acest gen, atunci cand nu sunt convinse ca persoanele respective sunt solvabile”, a zis primarul Aurel Simionescu.

* Parintii isi alunga copiii din case fara motiv *

Totodata, edilul a facut precizarea ca sunt foarte multe cazuri in care parintii i-au girat pe copii, fie ca este vorba de fiica, fie ca este baiat, pentru a-si achita datoriile. In momentul in care n-au mai putut face fata, atat parintii, cat si copiii isi pierd casele, ei nemaiavand unde sa locuiasca.

“Nu putem sa gestionam astfel de situatii care, pe o anumita gandire sau idee, cei care au girat cu locuintele si le-au pierdut vin la noi sa ceara locuinte sociale. Sunt cazuri in care parintii isi alunga copiii cu nepotii din casa, dar si invers, cand parintii sunt aruncati in strada de copii fara niciun fel de resentiment. Apoi, si unii si altii vin la Primarie si spun ca nu se mai inteleg intre ei si ca trebuie sa primeasca de la Primarie locuinte. Nu putem merge in continuare pe o astfel de structura, e astfel de motive. Sunt o serie de nemultumiri, dar vreau sa se inteleaga ca exista obligatii ce trebuie sa fie respectate atat de parinti fata de copii, cat si de copii fata de parinti. Gestionand bine viata, nu se ajunge la astfel de cazuri in familiile respective”, a conchis edilul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-