Published On: vin, Noi 9th, 2012

Serviciul de Inmatriculari luat cu asalt. Aproape 8.000 de autovehicule au fost inmatriculate pana acum

Share This
Tags

* La nivelul Judetului Braila, la Serviciul Public Comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului, s-au inregistrat 7.945 de autovehicule fata de 7.491 de autovehicule inregistrate in aceeasi perioada a anului 2011 *

Potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Braila, in primele 9 luni ale acestui an, s-au inmatriculat 7.945 de autovehicule, cu 454 mai putine fata de aceeasI perioada a anului trecut, cand au fost 7.941 la numar.

Din totalul inmatricularilor, din categoria autovehiculelor destinate transportului de persoane, 11 au fost autobuze si 11 microbuze, din care 32 la suta au fost inmatriculate numai in trimestrul al treilea al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inmatriculate 6 autobuze si 3 microbuze.

“Referitor la categoria vehiculelor de transport marfuri, au fost inmatriculate  272 de autoutilitare in primele noua luni ale acestui an, din care 30 la suta numai in trimestrul al treilea. Numarul acestora a fost semnificativ mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inmatriculate doar 177 de autoutilitare. La sfarsitul celui de al treilea trimestrului al anului in curs, in judetul Braila au fost inmatriculate 283 de motociclete si 8 mopede. Precizam ca mopedele cu capacitatea cilindrica sub 50 cm³se inmatriculeaza la unitatile administrativ teritoriale din judetul Braila si nu detinem evidenta acestora”, se arata in comunicatul transmis de conducerea Institutiei Prefectului Braila.

* La nivel national statisticile arata o crestere de 37,8 la suta *

Inmatricularile de autoturisme s-au cifrat in trimestrul trei din 2012 la 63.284 unitati, in crestere cu 37,8 la suta fata de perioada similara din 2011, cand s-au ridicat la 45.913 unitati, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica.

In 2012, inmatricularile de autoturisme au avut un trend crescator, de la 49.532 unitati in primul trimestru si 57.882 unitati in trimestrul al doilea. In primele noua luni ale anului in curs, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat o crestere cu 38,4 la suta fata de aceeasi perioada din 2011, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 25,7 la suta.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului 2011, la categoria autobuze si microbuze, s-a inregistrat o crestere a inmatricularilor de 56 la suta, la 504 unitati. La categoria mopede si motociclete s-a inregistrat o crestere de 8,3 la suta, pana la 1.981 unitati.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai semnificativa valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria autocamioane, cu 19,7 la suta, la 15.132 unitati. Fata de al doilea trimestru al acestui an, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 8,9 la suta in trimestrul al treilea al anului in curs, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu trei procente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-