Published On: lun, Noi 26th, 2012

Se mareste impozitul din 2013, noul an ne “arde” la buzunare

Share This
Tags

* Nivelurile impozitelor si taxelor locale pentru 2013 respecta limitele pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora aprobate prin hotararea guvernului 956/2003 *

Conform Codului Fiscal, Consiliul Judetean poate majora pentru anul fiscal urmator cu pana la 20 la suta, impozitele si taxele locale prevazute in lege, in functie de conditiile locale specifice zonei. Astfel, de anul urmator pentru o cladire cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida si cu instalatii de apa, canalizare, electricitate, sau incalzire cetatenii vor plati 915 lei pe metru patrat.

Pentru cladirea cu peretii exteriori din lemn, din piatra naturala sau caramida nearsa, cu dotari electrice, incalzire, apa si canalizare platesc in 2013, 249 de lei pe metru patrat, fata de 236 de lei cat era anul trecut.

Brailenii care au cladiri cu anexe cu cadru din beton armat si cu pereti din caramida, plus instalatii de apa canalizare electricitate si incalzire vor plati 156 de lei pe metru patrat, fata de 148 de lei cat plateau anul curent. Pentru anexa cu pereti exteriori din lemn, piatra naturala sau caramida nearsa, impozitul pentru 2013 este 93 de lei pe metru patrat. Intrucat veniturile Consiliului Judetean Braila reprezinta un element esential in fundamentarea bugetului, se impune cresterea acestora, motiv pentru care este necesara majorarea cu 5.33 la suta pentru anul 2013, a impozitelor si texelor locale prevazute de legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-