Published On: Soare, Noi 11th, 2012

Scumpiri din 2013, Polita RCA, mai scumpa de anul viitor

Share This
Tags

* Soferii scapa de taxa auto, dar platesc mai mult pentru RCA-UL 2012-2013 *

Daca pentru o scurta perioada de timp, soferii au scapat de plata taxei auto, vor da in schimb mai multi bani pentru polita obligatorie RCA.

Pretul acesteia a crescut de la inceputul anului cu aproximativ 28%, iar din 2013 schimbarile de legislatie anunta noi scumpiri.

Specialistii sustin ca evolutia politelor RCA nu este deloc surprinzatoare.

“Sunt multi factori care contribuie la cresterea pretului asigurarii obligatorie. {n primul rand au crescut foarte mult costurile de reparatie, cazurile de vatamari corporale si despagubirile morale.

Fata de martie anul acesta, cresterile de preturi se situeaza intre 8% si 28% iar cea mai ieftina polita este in acest moment, cu peste 110 lei mai scumpa decat era in martie 2012.

Evolutia nu este deloc surprinzatoare, in conditiile in care asiguratorii au mers timp de trei ani impotriva curentului, adica au mizat pe cresterea numarului de clienti prin scaderea sau mentinerea preturilor, in ciuda faptului ca daunele platite au crescut luna de luna.

Mai mult, soferii prejudiciati in accidente rutiere survenite din vina altor conducatori auto urmeaza sa fie despagubiti de proprii asiguratori RCA, nu de societatile care au emis politele RCA ale vinovatilor.

“Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profil si brokerii de asigurari. {n prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile”, a spus Coca Constantinescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-