Published On: Soare, Noi 4th, 2012

S-a dat startul Festivalului de folk Chira Chralina

Share This
Tags

* Festivalul se desfasoara pe parcursul a trei zile in care cei 22 de concurenti se lupta pentru marele premiu *

Fiecare zi de festivalul este marcata de concertele sustinute de nume mari ale muzicii folk care urca pe scena Casei Tineretului dupa evolutia concurentilor. Prima zi, cea de vineri l-a avut ca invitat pe Adrian Ivatanchi si Poesis. Sambata au incantat publicul Zoia Alecu si Ali Riza Erdogan iar duminica seara la Gala Laureatilor intra pe scena Alexandru Andries. Presedintele de onoare este Nicu Alifantis.

Fericitul castigator al premiului I va primi 2.500 de lei. Urmatorul loc in clasament se va bucura de suma de 2.000 de lei iar premiul III va primi 1.500 de lei. Se vor acorda si premii speciale: premiul pentru cea mai buna creatie de 1.000 de lei, premiul pentru virtuozitate instrumentala de 1.000 de lei dar si premiul special al juriului tot de 1.000 de lei.

Presedintele juriului este Titus Andrei, realizator Radio Romania. Alaturi de colegii sai, Alex Ravenco de la Jurnalul National, Stefan Stanescu de la TVR, Marius Matache, administratorul site-ului foreverfolk.com, actorul Bujor Macrin. Oleg Volontin din Republica Moldova are sarcina grea de a desemna castigatorii editiei din acest an a festivalului.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul de Creatie si Consiliul Judetean. La deschiderea festivalului Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a urat succes participantilor.  “De la anul festivalul de folk Chira Chiralina va deveni un festival international. Sper ca cei care vor veni dupa noi sa continue aceasta traditie impamantenita la Braila”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Acesta a mai adaugat ca anul acesta juriul este format din 6 membri pentru a avea o competitie care sa nu duca la contestatii dar si faptul ca de pentru editia de anul viitor premiile vor fi cu mult mai mari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-