Published On: lun, Noi 5th, 2012

Vasile Varga saluta decizia Ministrului Apararii de a retrage gradele militare acordate ilegal

Share This
Tags

*Rectificari la MApN, 800 de grade militare ridicate  *

Candidatul USL pe Colegiul 2, la Camera Deputatilor, Vasile Varga s-a aratat impresionat de decizia lui Corneliu Dobritoiu, prin care se va restabili onoarea tarii noastre. Varga considera ca aceste ilegalitati au fost comise de Guvernul Boc intentionat, pentru a servi o serie de interese ascunse.

“Ministrul Apararii Nationale, domnul Corneliu Dobritoiu, a anuntat tn urma cu cateva minute retragerea a circa 800 de grade militare acordate ilegal tn ultimii ani, pe perioada guvernarii PDL. Masura are o importanta deosebita nu numai la modul general, prin faptul ca repara niste ilegalitati flagrante, ci mai ales prin aceea ca restabileste onoarea militara tn Romania. Opinia publica a fost indignata tn urma cu cateva luni, cand s-a descoperit ca, in perioada guvernelor Boc, au fost tnaintate tn grad, fara nicio motivatie legala, sute de persoane, dintre care unele nici macar nu facusera armata, iar altele, au ajuns din soldat, direct ofiter, dintr-un condei. Civili sau militari tn rezerva s-au ales cu grade militare obtinute din senin, pentru “merite” pe care numai guvernarile Boc le-au stiut, in timp ce militari de cariera, care au slujit tara sub arme, cu rigorile specifice activitatii, trebuie sa astepte cu anii, pentru inaintarea tn grad regulamentara. In timp ce unii ostasi se afla pe teatrele de lupta din lume si-si pun viata tn pericol, tn tara, civili care dormeau linistiti pe perna lor si nu facusera o zi armata, printre care politicieni, ziaristi sau alti potentati ai momentului, deveneau peste noapte ofiteri. A fost o palma pe obrazul militarilor romani, iar masura luata de ministrul Apararii, de degradare a acestor persoane, era absolut necesara. Dupa cum a mai spus domnul ministru Corneliu Dobritoiu, se vor continua verificarile privind modul tn care au fost realizate toate cele circa 2.000 de tnaintari tn grad tn ultimii 3 ani, astfel tncat nu ar fi de mirare sa avem noi suprize”, a declarat Vasile Varga.

Candidatul USL considera ca armata romana are oameni competenti care au luptat cu onoare pentru tara noastra si care asteapta cuminti sa le vina randul pentru gradare. Guvernul Boc a demonstrat o lipsa de respect pentru aceste persoane, oferind grade militare celor care nu meritau.

Comentarii

comentariu

About the Author

-