Published On: lun, Noi 12th, 2012

Record maxim in numai 3 luni, aproximativ 8.000 de retete electronice eliberate in Braila

Share This
Tags

* Din iulie si pana in septembrie, la nivelul judetului nostru, au fost prescrise 7.962 rettete electronice, eliberate in 55 de farmacii * Pentru septembrie a fost inregistrat un numar record, aproape dublu comparativ cu luna precedenta*

Avand in vedere ca de la inceputului anului viitor reteta electronica va fi obligatorie, de la lansarea sistemului din data de 2 iulie 2012 si pana in prezent, la nivelul Brailei, au fost prescrise online aproximativ 8.000 de retete.

Potrivit informatiilor furnizate de conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila, cele 7.962 de retete electronice au fost prescrise astfel: 134 in luna iulie, 2.394 in august si 5.434 in luna septembrie.

“Este adevarat ca pe luna ce trece, numarul acestor retete se mareste, un motiv fiind si faptul ca medicii si farmacistii incep sa lucreze mai usor, comparativ cu prima luna in care s-a inceput cu acest sistem. Acestia inteles treptat importanta utilizarii prescriptiilor in format electronic si, astfel, numarul retetelor prescrise online in luna septembrie fiind de aproximativ 50 la suta. Pe sursa de prescriere, medicii de familie au prescris 7.248 retete si pe ambulatoriu – 714. {n ceea ce priveste categoria de prescriptori, retetele au fost: 33 – medici de familie si 7 – ambulatoriu. Periodic se fac controale inopinate in farmacii, se incearca reducerea stocurilor de formulare tiparite si sa acorda stimulente financiare, acestea reprezentand masuri pentru impunerea generalizarii sistemului. De asemenea, sistemul ofera raportari periodice, prin care CNAS verifica daca prescrierile medicilor se regasesc in ce elibereaza farmaciile la preturi compensate. Ca masura suplimentara, reteta electronica vine in sprijinul medicilor, reducand riscul erorilor de prescriere”, a precizat Roxana Fotin, reprezentant al CJAS Braila.

* Peste 3 milioane de retete electronice eliberate la nivel national *

La nivel national, in baza datelor intocmite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), din cea de a doua zi a lunii iulie si pana in prezent au fost prescrise online peste trei milioane de retete.

Miercuri, 7 noiembrie, a fost depasit pragul de trei milioane de retete electronice inregistrate de la punerea in functiune a sistemului la 2 iulie 2012, ceea ce inseamna aproximativ 75.000 de retete prescrise zilnic cu ajutorul acestui sistem.

Mentionam ca prescriptia electronica este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala “Investitii pentru viitorul dumneavoastra”. Valoarea totala a proiectului este de 48.549.000,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 31.792.000,00 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-