Published On: mie, Noi 28th, 2012

Pubelele de colectare selectiva, “victime” ale teribilismului adolescentin

Share This
Tags

* De mici stim ca bunul simt si cei “7 ani de acasa” se deprind in sanul familiei * Numai ca la unii dintre noi acestea nu exista in niciun fel * Tinerii braileni se pare ca au o asa mare energie, incat “dau pe afara” * In loc sa o consume in situatii normale, ei prefera sa se elibereze, distrugand tot ce prind in jur *

Bunul simt al tinerilor din ziua de astazi este la cote foarte scazute. Nu de putine ori ne-a fost dat sa vedem la orice pas cum adolescentii in loc sa demonstreze celor din jur ca merita sa fie apreciati pentru ceea ce fac zilnic, acestia prefera sa distruga tot ce le iese in cale.

Astazi (n.r. miercuri, 28 noiembrie), o locatara a blocului A55 de pe B-dul Dorobantilor ne-a semnalat ca marti seara, 27 noiembrie, a observat cum 3 tineri, avand prea multa energie si neavand unde sa si-o consume s-au gandit ca un prijej bun ar fi sa darame pubelele stradale. Asa ca ei au trecut la treaba si primile “victime” ale acestor teribilisti au fost pubelele de colectare selectiva a deseurilor.

* Amenzile aplicate, fara efect asupra brailenilor *

Cu toate ca autoritatile locale, prin Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) si Politia Locala, incearca in zadar sa mentina orasul curat, se gasesc unii cetateni fara bun simt si spirit civic. Degeaba Politia Locala “arunca” amenzi cu nemiluita brailenilor ce sunt prinsi in timp ce arunca gunoaiele pe domeniul public. Cele peste 50 de amenzi aplicate cetatenilor fara cei “7 ani de acasa” tot nu-I determina pe localnici sa-si remedieze comportamentul. insa exista unii braileni care abia dupa ce sunt pusi in fata faptului implinit, adica sa plateasca respectivele amenzi, isi revizuie deprinderile.

“Desi majoritatea se complac sa plateasca amenzi contraventionale, in loc sa remedieze aceste nereguli constatate, sunt si exemple in care proprietarii au inteles demersul nostru dupa ce in prealabil au fost somati si sanctionati, luand masurile ce se impuneau. Vom continua aceste actiuni si in perioada imediat urmatoare, aplicand masurile legale ce se impun si in alte locatii unde in prezent proprietarii sunt incerti sau nu sunt cunoscuti, intrucat nu s-au finalizat procedurile judecatoresti sau succesorale”, a declarat Traian Jipa, directorul Politiei Locale Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-