Published On: lun, Noi 19th, 2012

Protocol intre Romania si Italia, medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Share This
Tags

* Ministerul Sanatatii a semnat un protocol de colaborare cu clinica san donato, din italia in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice *

Va fi realizat un program national de dezvoltare a acestui sector, printr-o serie de actiuni commune, pe o durata de 3 ani. Medicii romani tineri si asistentii medicali din sectoare de interes si deficitare din punct de vedere al resurselor umane, chirurgie cardiaca, cardiologie, anestezie pediatrica vor fi instruiti.

Echipe complete de medici italieni cardiologi sI chirurgic cardiaci vor putea realiza intervenetii in centrele din Romania specializate in cardiochirurgie pediatrica. Deasemenea pacientii romani vor putea fi tratati in clinicile din Italia pana la finalizarea proiectului.

Proiectul va fi implemetat in patru centre din tara. IRCCS Policlinico San Donato din Italia a fost fondata in 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza si dotarile din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar si a altor specialitati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-