Published On: lun, Noi 5th, 2012

Producatorii agricoli, nemultumiti de promisiunile MADR

Share This
Tags

* Toti agricultorii sunt suparati pe sefii de la Ministerul Agriculturii pentru promisiunile desarte pe care le fac * Au transmis Ministerului Finantelor o informare despre situatia agriculturii *

Conducerea Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) sustine ca sefii de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nu au binevoit sa informeze Ministerul Finantelor Publice [n legatura cu problemele deficitare cu care se confrunta agricultura romaneasca. Din aceste considerente, nu a fost trimis, de MADR catre MFP, niciun proiect de act normativ privind stabilirea pentru anul 2012 a cuantumului platilor directe complementare, atat pentru sectorul vegetal, cat si pentru cel zootehnic.

Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, a trimis recent o adresa la Ministerul Finantelor Publice pentru a-i face cunoscuta situatia dificila in care se afla agricultura romaneasca. In raspunsul primit de la MFP se mentioneaza ca MADR nu a transmis nici un proiect de act normativ pentru stabilirea platilor din sectorul agricol.

Referitor la acest subiect, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli (APA) Braila, Costica Macelaru, spune ca nu i se pare corect ceea ce se intampla, iar faptul ca cei de la Ministerul Agriculturii nu colaboreaza cu Ministerul Finantelor denota cata importanta se da agriculturii romanesti.

“Nimeni din minister nu constientizeaza cum este munca la camp, cat pot munci din greu agricultorii. Statul vrea o agricultura la cote mari, dar nu se poate ajunge la stadiul dorit, pentru ca nimeni nu sustine dezvoltarea agriculturii. Niciunul nu isi poate imagina ca din agricultura se pot obtine venituri frumoase care ar conduce la cresterea bugetului national. Toata lumea arunca pe fereastra promisiuni desarte, pe care noi agricultorii nu le mai credem”, sustine Costica Macelaru, presedintele APA Braila.

„Pana in prezent Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu a transmis nici un proiect de act normativ privind stabilirea pentru anul 2012 a cuantumului platilor directe unice pe suprafata si a platilor nationale complementare, atat pentru sectorul vegetal cat si zootehnic. Totodata, precizam ca este atributia Ministerului Agriculturii si Devoltarii Rurale sa stabileasca prioritatile in finantarea tuturor formelor de sprijin acordate producatorilor agricoli cu incadrarea in sumele aprobate prin legile bugetare anuale, precum si in plafoanele stabilite prin strategia fiscal bugetara”, se arata in comunicatul transmis de Ministerul Finatelor Publice catre LAPAR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-