Published On: mar, Noi 27th, 2012

Potrivit Codului fiscal, se modifica esalonarile la plata

Share This
Tags

* Contribuabilii care inregistreaza obligatii fiscale in suma totala mai mare de 300 milioane lei pot fi acordate pe o perioada de pana la 7 ani *

Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila informeaza ca, in Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicata legea privind aprobarea pentru modificarea si completarea legii privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care a modificat si completat si unele prevederi ale O.U.G. nr.29/2011 privind reglementarea accordarii esalonarilor la plata.

Astfel, potrivit noilor reglementari, esalonarile la plata pentru contribuabilii care inregistreaza obligatii fiscale in suma totala mai mare de 300 milioane lei pot fi acordate pe o perioada de pana la 7 ani.

In termen de cel mult 30 de zile de la data comunicarii acordului de principiu, contribuabilii trebuie sa constituie garantii, cu exceptia institutiilor publice, astfel cum sunt definite prin Legea nr.500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare si prin Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz, precum si a autoritatilor/serviciilor publice autonome infiintate prin lege organica.

Garantiile constituite sub formele prevazute trebuie sa acopere sumele esalonate la plata, dobanzile datorate pe perioada esalonarii la plata, plus un procent de pana la 16% din sumele esalonate la plata, in functie de perioada de esalonare la plata.

Pentru esalonari de la 13 la 24 de luni, procentul este de 4%, pentru esalonari de la 25 la 36 de luni, procentul este de 8%, pentru esalonarile de la 37 la 48 de luni, procentul este de 12%, iar pentru esalonari de peste 49 luni, procentul este de 16%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-