Published On: joi, Noi 22nd, 2012

Politia este cu ochii pe noi, Braila este supravegheata video

Share This
Tags

* Prin obiectivele generale ale politicilor de dezvoltare regionala europene si nationale se doreste diminuarea disparitiilor regionale, stimularea dezvoltarii echilibrate, revitalizarea zonelor defavorizate, prevenirea de noi dezechilibrate. stimularea cooperarii interregionale interne si internationale care contribuie la proces economic si social *

Intentia Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila a fost aceea de a profita de oportunitatea oferita de Programul Operational regional 2007-2013 prin axa prioritara 1, pentru a implementa Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a minicipiului Braila. Dispeceratul de Supraveghere si Monitorizare Video a Politiei Locale a fost infiintat in vederea primirii, centralizarii, stocarii, prelucrarii si comunicarii tuturor informatiilor provenite de la camerele de supraveghere amplasate pe raza municipiului, in scopul pregatirii luarii deciziilor si realizarii unei conduceri si coordonari moderne si eficiente a misiunilor stradale pentru cresterea sigurantei si securitatii cetatenilor in spatiile publice supravegheate si monitorizate. De asemenea, un alt obiectiv este monitorizarea si fluidizarea traficului rutier in zonele supravegheate si monitorizate si caracterul preventiv menit sa descurajeze infractionalitatea. Sistemul de supreveghere si monitorizare video este alcatuit din subsistemul de supraveghere, de comunicatii si de colectare si preluare a datelor. Subsistemul de supraveghere este compus din 226 de camere I.P digitale prevazute cu surse de alimentare si amplasate in cele 69 de zone stabilite din care 216 camere fixe I.P, 20 de camere fixe cu posibilitatea de zoom asupra tintei si 30 de camere mobile cu posibilitatea de zoom asupra \intei. Subsitemul de cominicatii permite transmiterea informatiei culese de subsistemul de supraveghere catre locatia de monitorizare. Subsistemul este format din 177 de servere client si acces point. Acesta asigura transmiterea informatiei de la camere catre cele 18 puncte de acces si de aici prin acestea catre dispeceratul sistemului. Transmiterea informatiei se face in totalitate wireless. Subsistemul de colectare si prelucrare a datelor va asigura afisarea imaginilor pe statiile de lucru si de pe sisteme de afisare independente. Sistemul va functiona 24 din 24 de ore, 365 de zile pe an.

“Au fost montate 266 de camere si exista posibilitatea de extindere. Scopul montarii acestor camere este acela de a surprinde evenimentele petrecute in zona, informatii care vor fi folositoare atat pentru politie, jandarmerie cat si pentru UPU”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

“Este un inceput de normalizare. Sistemul trebuie extins prin montarea mai multor camere. Aceasta  este un factor care va contribui la scaderea numarului de infractiuni, in special cele rutiere”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Furnizorul proiectului a fost SC IMSAT Bucuresti, iar valoarea totala a proiectului a fost de 2.121.362,16 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-