Published On: joi, Noi 8th, 2012

Petrecerile ca-n povesti, o afacere magica, Cenusareasa sau Ursitoarele, la un click distanta

Share This
Tags

*Animatorii de petreceri au devenit foarte solicitati in ultimii ani * Sunt chemati la botezuri, luat din mot, zile de nastere, la craciun, dar, mai nou, si cu ocazia nuntilor *

A fost odata ca niciodata , ca daca nu era nu se mai povestea … Au fost odata trei surori zane ursitoare frumoase si alese, cum nu s-au mai vazut pe pamant, fiecare dintre ele aveau cate un har de la Dumnezeu: Surata cea mica avea harul sa urseasca iubirea, cea mijlocie norocul, iar surata cea mare intelepciunea, iar de fiecare data cand se nastea un prunc pe pamant cele trei surori ursitoare porneau sa ofere aceste daruri magice si nepretuite pruncului.

Petrecererile de botez, taiere de mot, turtasau nuna nu ar fi complete fara Ursitoare care din toata inima, cu puterile lor magice si cu gandurile lor bune croiesc drumul vietii sarbatoritilor cu cele mai bune urari de sanatate, de noroc si de iubire. Pe vremuri, cea mai mare petrecere de ziua de nastere era sa faca mama tort si sa-i cheme pe copiii din vecini la suflat in lumanari. Acum, doar la un click distanta, o intreaga lume feerica poate fi oaspete la petrecerile date in cinstea copilului. Chiar daca astfel de organizari de evenimente sunt la moda de foarte putini ani, firmele s-au specializat, au oferte dintre cele mai variate si incearca sa se adapteze manusa la cerintele clientilor. Numai in Braila am dat peste sase astfel de firme specializate in a antrena atmosfera si a o pipera cu momente unice. Monica Ivascu, actrita a Teatrului Maria Filotti, are o echipa in care mai sunt implicate doua fete frumoase si impreuna merg la evenimentele la care sunt solicitate, contra-cost, bineinteles. “ Sunt multe astfel de grupuri la noi in oras, iar lumea merge pe principiul ca daca face vecinul, fac si eu. Oamenii sunt dornici sa rupa ritmul petrecerilor cu astfel de momente artistice.”, ne-a declarat Monica Ivascu. O alta reprezentanta a unei firme de servicii de acest gen, Flori Popa a declarat:” Unii clienti solicita ursitoare cu coif si altii cu coronita. Este o moda, oamenii sunt impresionati mai ales mamicile, uneori pana la lacrimi. Momentul ursirii este unul de suflet care se adreseaza parintilor la nunti de exemplu avem un moment numit “Florile iubirii”. Exact ca in povesti, ursitoarele vin cu daruri pentru micut, care pot fi folosite a doua zi de nasa la imbaiatul copilului: grau – ca sa fie bogat, mac – ca sa doarma bine, orez – ca sa aiba noroc, menta si romanita – ca sa creasca iute, trandafiri – ca sa fie frumos, pana alba – ca sa mearga usor, ou – ca sa aiba copii sanatosi, ulei – ca sa se ridice deasupra relelor vietii asa cum se ridica uleiul deasupra apei si aghiasma – toate acestea se pun in baita pruncului, fiecare avand puteri benefice asupra lui. Ursitoarele sunt studente la facultatea de actorie sau sunt tinere actrite, danseaza frumos, creeaza atmosfera, sunt expresive, totul trebuie sa fie magic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-