Published On: vin, Noi 9th, 2012

Peste 250 de producatori braileni prezenti la miting

Share This
Tags

* Agricultorii din Judetul Braila, alaturi de ceilalti din tara, au fost prezenti in numar mare la mitigul de miercuri, organizat in piata victoriei, la Bucuresti * Peste 250 de protestatari, inarmati cu pancarde pe care erau scrise lozinci impotriva Guvernului si a Ministerului Agriculturii, s-au urcat in 14 masini si s-au dus la capitala pentru a-si cere drepturile * Pichetarea producatorilor agricoli nu a avut rezultatul dorit, nici macar sa le fie aruncate promisiuni desarte *

Miercuri, 7 noiembrie, toti producatorii agricoli din tara si-au reunit fortele, dar se pare ca totul a fost in zadar. Ei s-au intalnit in Piata Victoriei pentru a protesta la adresa conducerii Executivului si a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Agricultorii veniti in numar mare sunt membri ai Ligii Asociatiilor Producatorilor Agrocoli din Romania, Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Asociatiei Holstein.RO.

De la Braila au fost prezenti peste 250 de agricultori, care, inarmati cu pancarde, pe care erau scrise diverse lozici impotriva dezinteresului afisat de mai marii Guvernului si Ministerului Agriculturii, s-au suit in cele 14 masini si au pornit spre capitala.

“Am stat si am asteptat ore in sir si tot degeaba. Nimeni nu ne-a bagat in seama. Ne-au tratat cu dispret, lucru ce denota faptul ca in momentul acest nici macar nu le pasa de soarta agriculturii. Declaratiile facute de premier la adresa noastra, printre care si afirmatia ca <cei din Piata Victoriei fac jocuri politice> ne-au lasat un gust amar. La acest protest noi am avut o serie de nemultumiri pe care le-am revendicat, printre care subventiile de 220 euro/hectar, la bovine de 628 lei/cap de animal, la ovine de 50 lei/ cap de animal si la motorina. Am cerut si realizarea de modificari ale Codului Fiscal privind impozitul pe arenda, impozitul pe subventii, arenda element de cheltuiala, impozitarea tractoarelor si utilajelor agricole. Am solicitat si protejarea exploatatiilor agricole, rezolvarea litigiului creat intre Curtea de Conturi si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, legat de declaratiile pe proprie raspundere ale fermierilor, crescatorilor de bovine si ovine privind datoriile la Bugetele de stat si locale”, a spus presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli din Braila, Costica Macelaru.

Precizam ca in timpul protestului “SOS Salvati Agricultura Romaniei”, jandarmii i-au luat la bataie pe agricultori, dupa ce in prealabil le-au dat cu spray lacrimogen si unde doi membrii marcanti ai LAPAR au ajuns in duba Jandarmeriei, unde au fost batuti si amendati, unul dintre ei fiind grav ranit. Jandarmii au impiedicat interventia SMURD-ului, pentru persoana ranita si astfel intr-un tarziu cel grav ranit a ajuns intr-un spital din Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-