Published On: joi, Noi 22nd, 2012

Persoanele juridice ar trebui bonificate

Share This
Tags

* Consilierul municipal Simona Draghincescu este de parere ca toate persoanele contribuabile, inclusiv cele juridice, ar trebui sa primeasca bonificatii *

In sedinta de astazi de Consiliu Local Municipal, Simona Draghincescu a mentionat ca ar trebui sa se acorde bonificatii si persoanelor juridice, nu numai celor fizice.

“Din cate observ, tarifele la impozite si taxe nu au fost modificate, pe anul 2013, acestea ramanand aceleasi ca si-n acest an. Este un lucru de apreciat, pentru ca anul ce va urma va fi unul mult mai afectat de criza economica. Sunt foarte multe persoane care au nevoie de sprijinul nostru. As fi de parere ca bonificatiile sa fie date si persoanelor juridice. Asta pentru ca la noi in Braila sunt destule astfel de persoane”, a mentionat Simona Draghincescu.

Primarul Aurel Simionescu a spus ca pentru acordarea bonificatiilor catre persoanele fizice exista un cadru legal, lucru care nu este intalnit in cazul persoanelor juridice.

“Economia pe care o facem, adica acordarea de 5, 7 sau 10 la suta persoanelor fizice, se afla in bugetul local. Pentru categoria de persoane juridice nu avem cadru legal. Pentru aceste persoane nu se pot acorda scutiri de impozit. Fiecare agent economic are posibilitatea de a-si inventaria patrimoniul pe care il are, la valoarea pe care o are, spre deosebire de persoanele fizice a caror evaluare este legata de o serie de reglementari legale”, a zis Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-