Published On: lun, Noi 12th, 2012

Pentru o sesizare falsa, a fost santionat de politisti, alimentele distribuite in Scortaru Vechi nu au fost date de politicieni

Share This
Tags

* Un localnic din Tudor Vladimirescu a sunat la politie reclamand ca in scortaru vechi se distribuie alimente * Scopul impartirii bunurilor alimentare a fost acela de a primi voturi in favoarea unor candidati la parlamentare * Barbatul a fost sanctionat contraventional de oamenii legii *

Cu jumatate de ora inainte de pranz, un cetatean din comuna Tudor Vladimirescu a sesizat organele de politie, sunand prin apelul unic de urgenta 112, ca in satul Scortaru Vechi locuitorilor le sunt distribuite alimente. Omul a mai spus ca prin impartirea acestor bunuri se incearca favorizarea unor anumiti candidati la alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 9 decembrie 2012.

{n urma celor sesizate, politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila au desfasurat cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de oferire de bunuri, in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat.

“Dupa finalizarea cercetarilor, s-a stabilit ca alimentele erau distribuite sub forma de ajutoare umanitare de la Uniunea Europeana, mai multor persoane de varsta a treia. Ambalajele erau inscriptionate cu <UE>, fara sa prezinte insemnele vreunui partid politic sau aliante politice si nici numele vreunui candidat la o functie din Senatul sau Parlamentul Romaniei. Intrucat sesizarea nu s-a confirmat, reclamantul a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr. 61/1991 (republicata). De asemenea, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-