Published On: mie, Noi 14th, 2012

Pentru ca legea nu este suficient de dura, condamnatii fac afaceri din inchisoare

Share This
Tags

* Conditiile de care au parte detinutii din penitenciar seamana izbitor de mult cu cele ale unui hotel * Pe langa accesul la televizor, detinutii au si telefoane mobile cu ajutorul carora tin legatura cu cei din exterior *

Cazurile in care detinutii din penitenciare sunt prinsi avand asupra lor telefoane mobile sunt multiple, dar foarte putine persoane cunosc acest aspect.

“Saptamana aceasta, dispecerul de serviciu din cadrul Penitenciarului Braila a sesizat telefonic la Politia Municipiului, faptul ca un tânar a introdus in penitenciar obiecte interzise. Din verificarile efectuate a reiesit ca S.I din satul Roscani, comuna Baneasa, judetul Galati, a venit in vizita la varul sau, detinut in penitenciar, si a introdus in unitate doua telefoane mobile, pe care le-a ascuns in spatii create in talpile pantofilor. Fata de galatean a fost intocmit dosar penal pentru introducere de obiecte interzise in penitenciar, conform Legii 275/2006”, a declarat inspector principal de politie, Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila. Cu ajutorul telefoanelor mobile introduse in penitenciar de rude sau prieteni, detinutii tin legatura cu exteriorul. Chiar daca de cele mai multe ori cei care incearca sa introduca astfel de dispozitive in penitenciar sunt prinsi in fapt, fenomenul nu este stopat. Mergand pe premiza “poate de data asta am noroc”, oamenii incearca sa ascunda telefoanele mobile in cele mai ciudate locuri, la fel ca si in cazul prezentat de IPJ Braila mai sus. Pentru ca nu se gandesc suficient de bine inainte de a actiona, cei care incearca sa introduca telefoane mobile in penitenciar se aleg cu dosare penale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-