Published On: lun, Noi 26th, 2012

Pentru abaterile de la prevederile legale, Politia si Jandarmeria au trecut la amenzi usturatoare

Share This
Tags

* Week-end-ul trecut a fost unul plin de actiuni in forta realizate de politistii braileni, impreuna cu jandarmii * Peste 700 de persoane au fost legitimate de oamenii legii, fiind aplicate 142 de sancTiuni contraventionale, in valoare totala de 40.920 lei *

Sambata si duminica au fost doua zile aglomerate pentru oamenii legii, in ceea ce priveste neregulile depistate in urma variilor actiuni pe care le-au desfasurat. In noaptea de 24 spre 25 noiembrie, in intervalul orar 22.00 – 3.00, efective de politisti din cadrul Politiei orasului Ianca, sprijiniti de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila – Grupa de Sprijin si Interventie Ianca, au actionat la discotecile organizate in orasul Ianca si in localitatile arondate, cu scopul prevenirii infractiunilor comise cu violenta. Pe timpul actiunii, au fost legitimate 36 de persoane, perchezitionate corporal sumar 6, oprite si controlate in trafic 24 de autovehicule, verificate 3 societati comerciale, aplicate 12 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.650 de lei, si fost retras un certificat de inmatriculare.

In seara de 24 noiembrie, intre orele 20.00 – 22.00, politisti din cadrul Birourilor Ordine Publica, Proximitate si Investigatii Criminale, sprijiniti de militari din cadrul IJJ Braila, au actionat, pe raza municipiului, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica. Cu aceasta ocazie, au fost legitimate 59 de persoane, dintre care 16 conduse la sediul Politiei pentru verificari, dispersate 5 grupuri de tineri predispusi la comiterea de infractiuni, controlate 36 de autovehicule oprite in trafic, verificate 14 unitati comerciale de tip cafe-bar si aplicate 27 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 4.840 de lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea suspendarii doua permise de conducere, a fost retras un certificat de inmatriculare si au fost intocmite doua dosare penale.

* Barurile si discotecile luate la purificat de politisti *

In noaptea de sambata spre duminica, intre orele 23.00 – 3.00, sub coordonarea directa a sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei, Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru, Serviciilor de Investigare a Fraudelor si Actiuni Speciale, din cadrul IPJ Braila, in colaborare cu jandarmi de la IJJ Braila, au actionat, pe raza orasului Insuratei si a localitatilor arondate, pe linia respectarii normelor de circulatie rutiera, a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, dar si pe linia protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

“Efectivele participante au verificat 7 unitati de alimentatie publica de tip cafe-bar si discoteca, legitimat si controlat corporal sumar 657 de persoane, controlat in trafic 29 de autovehicule, aplicat 25 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.360 de lei, si au constatat 4 infractiuni pentru care au fost intocmite dosare penale. Cu ocazia controalelor efectuate la doua unitati cu profil disco-bar, situate in comuna Baraganul si, respectiv satul Spiru Haret, comuna Bertestii de Jos, politistii au constatat ca acestea erau in program de functionare, iar in interior se aflau mai multe persoane care consumau bauturi alcoolice si se distrau pe muzica ambientala. Deoarece ordinea publica din incinta celor doua unitati nu era asigurata de personal de paza si muzica ambientala era difuzata fara autorizare pentru comunicarea publica, politistii le-au intocmit administratorilor dosare penale, conform Legilor nr. 61/1991 (republicata) si nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant de la IPJ Braila.

* Actiuni de prevenire a actelor de violenta *

Tot in noaptea de sambata spre duminica, in intervalul orar 23.00 – 4.00, politistii Sectiei 1 de Politie Rurala Braila au organizat si efectuat o actiune care a urmarit prevenirea faptelor antisociale cu violenta comise in incinta si in apropierea unitatilor comerciale cu profil discoteca si cafe-bar. Pe timpul actiunii, au fost legitimate 29 de persoane, dintre care controlate corporal sumar 9, oprite si verificate in trafic 24 de autovehicule si aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.000 de lei.

“Efective de politisti din cadrul Politiei orasului Faurei si Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei au organizat si executat, in noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2012, intre orele 24.00 – 4.00, o actiune pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta. Astfel, au fost verificate 4 unitati de tip disco-bar, situate in localitatile Tataru, Filipesti, Gaiseanca si Visani, legitimate un numar de 6 persoane, oprite si verificate in trafic 9 autovehicule si aplicate 3 amenzi contraventionale, in valoare de 1.000 de lei”, a mai spus Jenel Sogor.

* Soferii braileni nu au scapat de amenzile usturatoare *

In cursul zilei de vineri, 23 noiembrie, intre orele 7.30 – 14.30, politisti din cadrul Serviciului Rutier, impreuna cu politisti de la Politia orasului Insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, au desfasurat o actiune, pe raza de competenta a Politiei Insuratei, pentru asigurarea unui climat civic corespunzator si crearea cadrului operational necesar desfasurarii in conditii de siguranta a traficului rutier, pentru diminuarea riscului rutier si a fenomenului infractional.

Pe timpul actiunii s-a urmarit constatarea si sanctionarea depasirilor neregulamentare, nerespectarii regimului legal de viteza, conducerii sub influenta bauturilor alcoolice si traversarilor prin locuri nepermise.

Oamenii legii au aplicat, in total, un numar de 73 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 22.070 lei. Dintre acestea, 21 de sanctiuni s-au dat pentru depasirea vitezei legale, doua pentru conducere sub influenta alcoolului, 3 pentru traversari neregulamentare, 13 pentru defectiuni tehnice si restul de 19 amenzi, pentru alte abateri de la prevederile Codului Rutier.

De asemenea, au fost ridicate in vederea suspendarii 4 permise de conducere, doua pentru consum de alcool si doua pentru depasirea vitezei legale, si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice. Tot pe timpul actiunii, au fost constatate 15 contraventii pedepsite de Legea nr. 12/1990 (republicata) si ridicate in vederea confiscarii cantitatile de 40 kg de ceapa, 216 kg de cartofi si 225 kg de mere, pentru care nu existau documente legale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-