Published On: joi, Noi 15th, 2012

Pentru a se asigura ca nu vor suferi de frig, 51 de locatari au cerut sprijit pentru centarale termice

Share This
Tags

* Centralele de apartament sunt montate pe banii primariei * De ele vor beneficia 51 de fosti abonati ai CET *

Primaria Braila a platit deja peste 90 mii lei catre 51 de fosti abonati ai CET, debransati fortat anul acesta in urma reconfigurearii zonelor unitare de incalzire in sistem centralizat, dupa cum a declarat joi, primarul Aurel Simionescu.

Consiliul Local Municipal a hotarât in octombrie acordarea unui ajutor financiar celor 200 de persoane debransate.  Ajutorul este de 800 de lei in cazul achizitionarii unui convector pentru incalzirea cu gaz, si de 1.800 lei pentru cumpararea unei centrale termice pentru incalzire si apa calda.

Cel care primeste banii, se obliga sa prezinte, in termen de 30 de zile de la data acordarii ajutorului finaciar, factura sau chitanta, prin care sa dovedeasca faptul ca suma incasata a fost cheltuita in scopul in care a fost acordata.

„{n legatura cu achizitionarea de centrale termice, avem 51 de persoane care au beneficiat de un sprijin total de de 91.800 lei”, a declarat primarul, Aurel Simionescu. SC CET Braila a debransat fortat de la reteaua de termoficare consumatorii aflati la capete de retea sau in blocuri unde au ramas putini abonati, dupa ce Prefectura a dat aviz de legalitate. Masura debransarii fortate vizeaza 209 apartamente, 30 de agenti economici, doua scoli si doua gradinite, situate in toate cartierele unde CET este prezent cu sistemul de termoficare, respectiv Radu Negru, Buzaului, Viziru, Hipodrom, Obor, Garii, Progresul, Vidin, CalarasI, Dorobanti, precum si in zona centrala a municipiului.

Sistarea furnizarii de agent termic catre acesti abonati va duce la o economie de 7.300 gigacalorii, respectiv aproximativ un milion de lei anual.

Comentarii

comentariu

About the Author

-