Published On: lun, Noi 19th, 2012

Pentru a preveni transmiterea bolii catre fat , femeile gravide beneficiaza de testare HIV gratuita

Share This
Tags

* Din luna aprilie a anului 2005, in cadrul dsp braila s-a infiintat un centru de consiliere si testare (cct) hiv, finantat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu DSP braila *

Programele derulate prin acest centru se adreseaza in special femeilor gravide, pentru prevenirea transmiterii materno-fetala a infectiei cu HIV. Femeia gravida trebuie sa se testeze in primul trimestru de sarcina si in ultimul trimestru, daca are comportament la risc.

“In acest centru se poate testa gratuit orice persoana, dupa o consiliere efectuata de personal special pregatit in acest sens. Programul CCT este zilnic intre orele 8-12 pentru recoltare probe si intre orele 12-15 pentru eliberare rezultate. Consilierea pentru HIV are drept scop prezentarea riscurilor de infectie, modalitatilor de prevenire si posibilitatilor de schimbare a comportamentului la risc”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila, Andreia Gavrilescu.

Prin tratamente adecvate si instituite la timp, transmiterea infectiei cu HIV la copil se reduce sub 2%. Populatia generala poate sa se testeze pentru HIV gratuit in limita a 2 testari pe an, daca nu exista risc major de infectie. Persoanele minore trebuie sa aiba acordul parintelui sau tutorelui legal pentru a fi testate. Testarea este confidentiala, rezultatul fiind inmanat celui testat, nu altei persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-