Published On: joi, Noi 15th, 2012

Pentru a le diminua numarul, casele Teritoriale de Pensii desfasoara actiuni de prevenire a accidentelor de munca

Share This
Tags

* La nivelul caselor teritoriale de pensii exista un departament de boli profesionale si accidente de munca care desfasoars o activitate de preventie*

Actiunile departamentului sunt in stransa legatura cu actiunile desfasurate de ITM si pot ajuta la preveirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale.

In 2012 activitatile departamentului de boli profesionale si acidente de munca au constat in consilierea angajatorilor, inregistrarea dferitelor cereri, verificarea unor posturi de lucru. Au fost consiliati 10 angajatori si verificate 75 de posturi de lucru. Deasemenea au fost inregistrate 184 de cereri cu privire la conncedii medicale, la primirea unor proteze sau aparate de respirat. Deasemena conform datelor prezentate de ITM numarul accidentelor de munca a scazut in cele 10 luni ale acestui an la 33 fata de primele 10 luni ale anului 2011 cand au fost 54 de accidente.

“Este o activitate care se imbina, intre ceea ce fac colegii mei si cei de la ITM. Actiunile noastre pot ajuta la preveirea aparitiilor accidentelor de munca si a bolilor profesionale”, a declarat Sorin Enache, directorul Casei Judetene de Pensii, in cadrul Comisiei de Dialog Social din 14 noiembrie.

De la 1 ianuarie 2011 toate persoanele care beneficiaza de pensii de invaliditate si de urmas generate de accidente de munca sau de boli profesionale sunt finantate din bugetul de accidente de munca si boli profesionale conform noii legi a pensiilor 263/2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-