Published On: mar, Noi 20th, 2012

Pentru a evita posibilele neplaceri, sarbatorile de iarna vor fi supravegheate de DSP

Share This
Tags

* Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica braila vor asigura respectarea legislatiei sanitare in unitatile de toate tipurile *

In fiecare an, Inspectia si Controlul Factorilor de Risc din mediul de viata si munca desfasoara actiuni de control in perioada sarbatorilor de iarna care au drept scop pastrarea sanatatii publice si prevenirea riscului de imbolnavire. Serviciul de control in sanatate publica urmareste ca an de an sa imbunatateasca tematica actiunilor de control, o programare eficienta a acestora si alocarea judicioasa a resurselor umane in cadrul acestor actiuni. Obiectivele urmarite sunt modul in care se respecta legislatia sanitara in unitatile de toate tipurile, dar in special la operatorii economici ale caror produse si servicii ar putea prezenta riscuri si modul de comercializare si etichetare a produselor alimentare. Un alt obiectiv il reprezinta retragerea din circuitul comercial a produselor neconforme, periculoase dar si calitatea serviciilor de alimentatie publica si colectiva. Actiunile de control si de aplicare a legislatiei vor fi dublate de o componenta de acordare a consilierii in timpul desfasurarii controalelor. “Actiunile se vor desfasura la supermarketuri, unitati de alimentatie colectiva, unitati de alimentatie publica in care se organizeaza petrecerea Craciunului si a Revelionului, gradinite cu program prelungit, camine de batrani si unitati de cofetarie, patiserie. Cu precadere se va mai urmari modul in care sunt respectate cerintele Ordinului Ministerului Sanatatii 1225/2003 privind insusirea cunostintelor <Notiuni Fundamentale de Igiena>, a declarat directorul executive al DSP Braila, Gabriel Ciochina”.

Pentru controlul riguros al conditiilor igienico sanitare care trebuiesc respectate la prepararea produselor traditionale servite la sarbatoarea Craciunului si Revelionului se vor recolta probe de sanitatie in unitatile de profil. Pentru toate neconformitatile depistate se vor aplica sanctiuni contraventionale in conformitate cu Hotararea de Guvern 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-