Published On: mie, Noi 21st, 2012

Pentru a evita posibile neplaceri DSVSA Braila si-a facut “planul de lupta”

Share This
Tags

* Pentru ca sanatatea brailenilor este principalul obiectiv, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si-au definitivat programul de masuri de supraveghere in perioada premergatoare si in timpul sarbatorilor de iarna *

In vederea verificarii modului in care sunt respectate cerintele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, de catre operatorii economici din sectorul alimentar, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, inspectorii din cadrul DSVSA vor intreprinde actiuni de control la nivelul unitatilor de procesare, comercializare, depozitare si transport de produse alimentare specifice acestor sarbatori.

“In perioada 26 noiembrie – 31 decembrie se vor efectua verificari la depozitele alimentare, laboratoarele de cofetarie-patiserie, piete agroalimentare, hale, producatori particulari, supermarketuri, hipermarketuri, unitati de abatorizare, procesare carne, lapte, peste si produse din pescuit, carmangerii si macelarii. Tot in aceasta perioada se va asigura controlul in traffic impreuna cu celelalte autoritati abilitate, in baza protocolului incheiat si se vor intensifica controalele in toate abatoarele, in targurile de animale, in pietele agroalimentare si in zonele in care se comercializeaza animalele si produse provenite de la acestea”, a declarat directorul executiv adjunct al DSVSA, Dr. Nita Caragata.

In scopul prevenirii unor situatii neprevazute datorate procesarii, depozitarii, transportului si valorificarii produselor alimentare de origine animala in alte conditii decat cele stabilite prin legislatia sanitara veterinara in vigoare si a taierilor traditionale a suinelor in gospodarile populatiei, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna se vor inventaria trichineloscoapelor existente in dotarea cabinetelor medicale veterinare. De asemenea, se vor efectua instruiri cu medicii si asistentii veterinari privind efectuarea examenului trichineloscopic urmata de evaluarea personalului si obtinerea atestatelor care demonstreaza posibilitatea efectuarii acestor examane numai de catre acest personal. De asemenea, la sediul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Concesionate din municipiul si judetul Braila se va asigura serviciu de permanenta. Proprietarii porcinelor sacrificate pentru consum propriu trebuie sa respecte normele de bunastare a animalelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-