Published On: vin, Noi 9th, 2012

Pana la sfarsitul anului, Euro va avea variatii importante iar leul romanesc poate deveni foarte volatil

Share This
Tags

* Perioada urmatoare nu va fi una foarte buna pentru economia intregii Europe si a SUA *

In perioada urmatoare Euro poate avea variatii consistente iar Leul romanesc ar putea deveni si el foarte volatil cu influente de rigoare asupra exportatorilor pe de o parte si asupra celor cu credite in euro pe de alta parte avand in vedere ca in curand vor fi alegeri si in Romania.

Comisia Europeana a redus estimarea privind cresterea economiei Zonei Euro in 2013 de la 1% la 0,1% si a prognozat noi niveluri record ale somajului spre 12%.

“Revizuirile au fost mari si este foarte probabil sa nu se opreasca aici. Este foarte posibil ca Spania, Grecia si Italia sa inregistreze rezultate mai slabe decat cele estimate, avand in vedere ca inca nu au fost realizate schimbari economice fundamentale”, a precizat Victor Safta, Director General Noble Securities-sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Conform estimarilor perioada urmatoare nu va fi usoara nici in Europa si nici in SUA.  Chiar si in cazul Germaniei, cea mai puternica economie din UE, cresterea economica a acesteia a fost revizuita negativ de la 1,7% la 0,8% in 2013.

In cazul SUA daca democratii si liberalii nu ajung la un acord pana la sfarsitul acestui an, SUA se va confrunta cu o serie de reduceri bugetare si cresteri de taxe menite sa scada deficitul public dar cu implicatii asupra cresterii economice.

Dupa anuntarea alegerilor din SUA, Dolarul american s-a depreciat usor fata de euro dar dupa 7 noiembrie trendul a fost de intarire a monedei americane

Imediat dupa alegeri dolarul s-a depreciat “ca un semnal “ ca masurile administratiei Obama de stimulare a economiei si continuarea politicii de “quantitative easing” vor alimenta scaderea dolarului.

“Castigarea alegerilor de catre Barack Obama, care s-a aflat la conducerea SUA in perioada de criza economica profunda, demonstreaza increderea pe care i-o acorda acestuia in continuare majoritatea publicului american si deci posibila sustinere pe care o vor avea masurile pe care le va propune presedintele reales”, a aratat Victor Safta.

In acelasi interval din partea Uniunii Europene vestile au fost negative si au contribuit la deprecierea monedei Euro, astfel incat dolarul american a fost in castig in raport cu moneda unica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-