Published On: lun, Noi 26th, 2012

Obiectivele naturale ale Brailei prezentate in fotografii, Foto-expozitia “Omul si natura”

Share This
Tags

* In perioada noiembrie-decembrie 2012, la sectia de stiinte ale naturii a muzeului brailei, este deschisa fotoexpozitia: „Omul si natura” *

Scopul expozitiei este de a face cunoscute publicului vizitator principalele obiective din orasul si judetul Braila, care necesita o deosebita atentie în ceea ce priveste ocrotirea si conservarea naturii.

In judetul Braila exista numeroase obiective care ar merita sa fie cunoscute si ocrotite. Printre acestea se numara padurea Viisoara, popina Blasova, rezervatia “Insula Mica a Brailei”, zona Lacu Sarat, arborii seculari din spatiile verzi brailene. Prin Hotararea nr. 11 din 29 Septembrie 1979, conform art.31 din Legea Nr. 9/1973, în Braila au fost puse sub ocrotire mai multe specii de arbori: frasin, stejari, tisa, sofora, platani. În Braila, exista aproximativ 70 specii de arbori si 47 specii de arbusti. Aproximativ 50 de specii sunt indigene, iar 73 de specii sunt exotice. Cel putin 55 exemplare de arbori ar trebui declarate “arbori ocrotiti”

În Romania, primele idei si preocupari în domeniul ocrotirii naturii apartin pictorului Nicolae Grigorescu, botanistului Radu Grecescu si balneologului Iosif Bernat. Acestia au remarcat frumusetea diverselor locuri din tara, importanta florei si faunei si au cerut pentru prima data ocrotirea lor.

In 1930 este promulgata o prima lege referitoare la ocrotirea naturii in Romania. Emil Racovita a avut o contributie importanta la aceasta realizare. In noua lege, elaborata in 1950 monumentele naturii sunt denumite ca fiind bunuri ale intregului popor care trebuie ocrotite de toti cetatenii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-