Published On: lun, Noi 5th, 2012

Nu exista vaccin antigripal! Vaccinul antigripal gratuit nu a fost distribuit inca in Braila

Share This
Tags

* In plin sezon al virozelor vaccinul antigripal lipseste din judetul nostru *

Braila nu a primit inca nici o doza de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2012-2013. Reprezentantii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Braila au trimis o cartografie a persoanelor dar nu au primit inca nici un raspuns oficial de la Minister in acest  sens desi specialisti ai Ministerului Sanatatii au declarat cu ceva timp in urma ca vor putea incepe campania de vaccinare la sf@rsitul lunii octombrie sau inceputulul lunii noiembrie. “ Nu a sosit nici o doza de vaccin si nu stim c@nd si nici c@te doze de vom primi. Nu avem inca nici o informare oficiala in acest sens”, a declarat purtatorul de cuv@nt al Directiei de Sanatate Publica Braila, Andreea Gavrilescu.

Momentan nu exista cazuri de gripa la nivelul judetului Braila ci doar cazuri de isuficienta acuta respiratorie, pneumonii.

Brailenii care doresc sa se imunizeze pe banii propii pot cumpara vaccinul din farmacii. Un astfel de vaccin costă intre 25 si 35 de lei in farmacii in functie de producator si tara de origine. In cazul in care nu gasiti vaccinul pe stoc, farmacistii vi-l pot aduce la comanda. Predispusi la gripa sezoniera sunt vârstnicii, copiii si pacientii cu boli cronice.

Conform Ministerului Sanatatii anul acesta vor fi achizitionate 1 milion de doze de vaccin antigripal.

Dozele de vaccin antigripal vor fi administrate gratuit persoanelor cu risc ridicat de imbonlavire in cadrul campaniei anuale gratuite de vacinare antigripala.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu v@rsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batr@nii institutionalizati, personalul medical.

Medicii recomanda ca in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor dar mai ales sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbonlavirilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-